Mladi hokejisti v boj za napredovanje na domačem ledu

Hokejsta reprezentanca do 20 let se bo na domačem ledu borila za uvrstitev v višji kakovostni razred.

Objavljeno
07. december 2017 11.51
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Bled - V soboto se bo na Bledu začelo svetovno hokejsko prvenstvo divizije I v konkurenci do 20 let. Slovenski hokejisti bodo skušali priti do napredovanja v višji razred (divizija I, skupna A), njihovi tekmeci pa bodo Italija, Litva, Norveška, Poljska in Ukrajina.

Slovenska reprezentanca do 20 let se je na pripravah zbrala pred dnevi na Bledu, v sredo pa so izbranci selektorja Gorazda Reklja opravili še zadnji test. Na tekmi z Litvo je bil izid 0:2. Litva je sicer v letošnji sezoni novinka v tej kakovostni skupini svetovnega hokeja, potem ko je lani osvojila prvo mesto v diviziji II (skupina A).

SP se bo začelo v soboto, 9. decembra in bo potekalo do petka, 15. decembra, ko bo tudi znano, katera izmed ekip bo v prihodnji sezoni nastopala v višji kakovostni skupini svetovnega hokeja.

Izbranci glavnega trenerja Reklja so se v letošnji sezoni doslej zbrali že zadnje dni julija in ob koncu avgusta ter nato še novembra, ko so v Ljubljani gostili mednarodni turnir štirih držav s Francijo, Italijo in Madžarsko.

V ekipo za SP na Bledu je selektor Rekelj povabil vratarje Žigo Kogovška, Uroša Plavca in Luko Sotlarja, branilce Lana Bruna Rauha, Nejca Brusa, Jakoba Jugovica, Tineta Klofutarja, Gašperja Korošca, Petra Pavca, Nejca Stojana, Žigo Urukala in Nejca Voha ter napadalce Matevža Bana, Martina Bohinca, Nika Brgleza, Jana Drozga, Filipa Jerama, Roka Kapela, Aneja Kujavca, Luko Pretnarja, Patrika Rajsarja, Marka Severja, Jako Sodjo, Erika Svetino, Jako Šturma, Maja Tavčarja in Patrika Tišlarja.

Slovenci bodo SP začeli v soboto ob 16.30 proti Ukrajini.