Morski psi po pravi srhljivki utišali St. Louis Blues

San Jose Sharks po uspehu s 5:4 po podaljšku v St. Louisu v finalu zahodne konference NHL v zmagah vodijo z 2:1.
Fotografija: Logan Couture se je takole veselil gola, s katerim je Morskim psom 61 sekund pred koncem tekme zagotovil podaljšek. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Logan Couture se je takole veselil gola, s katerim je Morskim psom 61 sekund pred koncem tekme zagotovil podaljšek. FOTO: AFP

ST. LOUIS – Hokejisti moštva San Jose Sharks so v finalu zahodne konference NHL spet prešli v vodstvo (z 2:1 v zmagah), potem ko so po pravi srhljivki v gosteh po podaljšku s 5:4 (2:0, 1:4, 1:0; 1:0) strli odpor ekipe St. Louis Blues. Zmagoviti gol je v šesti minuti dodatnega dela zabil Šved Erik Karlsson, ki je dosegel tudi prvi gol za Morske pse (v 14. minuti).

To je bila prava tekma preobratov. Gostje so uvodno tretjino dobili z 2:0, potem ko je v 17. minuti v polno zadel še Kanadčan Joe Thornton, ki je na začetku druge tretjine (v 22. minuti) povišal že na 3:1. Zatem so na ledu zagospodarili »glasbeniki«; po Švedu Alexandru Steenu (22.) sta zadetke za St. Louis dosegla še Rus Vladimir Tarasenko (25.) in Kanadčan David Perron (37. in 39.), ki sta poskrbela za popoln zasuk in vodstvo s 4:3.

Ko se je že zdelo, da bo zmaga ostala doma, je 61 sekund pred koncem tekme domačega vratarja Jordana Binningtona (27 obramb) ukanil Kanadčan Logan Couture, v podaljšku pa – kot že omenjeno – še Karlsson. Morski psi, za katere je vratar Martin Jones zbral 28 obramb, tako v zmagah vodijo z 2:1.

Komentarji: