Mrazek zaklenil mrežo in Carolino obdržal v igri za končnico (VIDEO)

Hokejisti moštva NY Rangers slovesnosti ob 25-letnici zadnjega šampionskega naslova niso kronali z zmago.
Fotografija: Petr Mrazek je drugič v sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno. FOTO: Bruce Bennett/AFP
Odpri galerijo
Petr Mrazek je drugič v sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno. FOTO: Bruce Bennett/AFP

New York – Hokejisti moštva New York Rangers so se štirikrat doslej okitili z laskavo zmagovalno lovoriko v ligi NHL, nazadnje pred pred natanko četrt stoletja, v sezoni 1993/94, ko so bili v finalu Stanleyjevega pokala po sedmih dvobojih boljši od Vancouvra. Slovite obletnice so se sinoči spomnili s tričetrturno slovesnostjo v Madison Square Gardnu ob robu ligaškega dvoboja s Carolino, ki pa je pokvarila praznovanje z zmago s 3:0, do katere se je dokopala v zadnji tretjini.


Prvi gol šele v 47. minuti


Tedaj so namreč padli vsi trije zadetki. Prvi je domačo mrežo v 47. minuti načel Warren Foegele, nato pa se gostiteljem igra brez vratarja in s šestim igralcem v polju v zadnjih dveh minutah ni obrestovala, ravno obratno – maščevala se jim je, saj je 75 sekund pred koncem prazno mrežo zatresel Andrej Svečnikov, pol minute pred zadnjim piskom sirene pa še Brock McGinn. V zmagovalni vrsti je Petr Mrazek zbral 27 obramb ter drugič v sezoni in šestnajstič v karieri zaklenil mrežo.


Tri zaporedne zmage na gostovanjih


Carolina se je veselila tretje zaporedne zmage na gostovanjih, s katero je na devetem mestu razpredelnice vzhode konference le še točko oddaljena od mest, ki še vodijo v izločilne boje, oziroma od osmouvrščenega Pittsburgha, ki ima resda dvoboj manj, a je s tremi porazi zapovrstjo v rezultatskem padcu. »Za nas je bila to izjemno pomembna zmaga. Še dve gostovanji nas čakata, še naprej se moramo osredotočati na vsako tekmo posebej, pa bomo videli, kaj bo,« je optimist Mrazek.

Preberite še:

Komentarji: