Na čelu SŽ Olimpije namesto Tomaža Vnuka Miha Butara

Skupščina ljubljanskega hokejskega kluba je tudi potrdila 453.000 evrov težak letni proračun in program dela.
Fotografija: TomaŽ Vnuk je delo predal Mihi Butara. Foto Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
TomaŽ Vnuk je delo predal Mihi Butara. Foto Blaž Samec/Delo

Ljubljana – Na manj kot uro trajajoči skupščini Hokejskega kluba SŽ Olimpija je Tomaža Vnuka po šestih letih vodenja na predsedniškem stolčku zamenjal Miha Butara, pomočnik direktorja Slovenskih železnic, glavnega klubskega sponzorja, in podpredsednik Hokejske zveze Slovenije (HZS). Skupščina je tudi potrdila 453.000 evrov težak letni proračun in program dela, je poročala STA.


Cilj je vrnitev v EBEL


Vnuk bo na direktorskem mestu še naprej operativno vodil Olimpijo, v izvršnem odboru pa je zdaj tudi Dušan Mes, generalni direktor Slovenskih železnic, ki so s klubom sklenile enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. Dosedanji podpredsednik ljubljanskega kolektiva Butara je napovedal, da bodo skušali pridobiti več sponzorjev in se tako vrniti v regionalno ligo EBEL.
Cilji v prihodnji sezoni so, kot trdi Vnuk, ponovitev dosežkov iz prejšnje v alpski ligi in oba domača naslova, ligaški in pokalni.


Pomoč ljubljanskemu hokeju


»Slovenske železnice v klub ne vstopamo zgolj denarno, temveč bomo pomagali celotnemu ljubljanskemu hokeju tudi na organizacijski ravni. Upam, da bomo z mestom in drugimi sponzorji naredili lepo zgodbo in klub dvignili na še višjo raven. Delo naj bi temeljilo na mladih domačih igralcih, želja je osvojiti čim več lovorik,« je poudaril Butara.


Redno plačevanje obveznosti


V poročilu nadzornega odbora je dosedanji predsednik Aleš Gerkman, ki na tem mestu ostaja tudi v prihodnjem obdobju, izpostavil za 33.500 evrov pozitivnega stanja v zadnji bilanci in redno plačevanje vseh obveznosti do dobaviteljev, igralcev in trenerjev: »Zaradi prejšnjih slabih odločitev in negativnega stanja je bilo delo nove ekipe od prevzema leta 2012 zelo zahtevno, zdajšnje stanje pa je zelo dobro.«
 

Komentarji: