Na ledu in ob njem le storili korak naprej

Jesenice: Najprej okrogla miza, nato finale EBEL za mlade. V Italiji boj za finale AHL.

Objavljeno
29. marec 2017 22.19
SLOVENIJA,JESENICE,07.09.2011.ANKERST JAKA.FOTO LJUBO VUKELIČ/DELO
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Jesenice – Za hokejsko Zgornjesavsko dolino bo današnji dan prav poseben in dejansko zelo pester. Na okrogli mizi se bodo ozrli k slavni preteklosti kluba iz Podmežakle ter prisluhnili novim smernicam, eno moštvo bo igralo na 4. tekmi finala EBEL za mlade, udarna zasedba pa se bo v Italiji borila za vizum finala alpske lige.

Slednja je bila blizu že pred dvema dnevoma, a zaključne žogice v domači dvorani ni izkoristila. Asiago je odnesel domov zmago s 4:3, s katero je izenačil izid v seriji na 2:2. Kdor se bo veselil trikrat, bo igral v velikem finalu z Rittnom, južnotirolskim moštvom iz okolice Bolzana, nazadnje državnim prvakom Italije. Železarji imajo s prvim finalistom, ki je v torek izločil Cortino (4:2; 3:1 v zmagah), lepo bilanco v medsebojnih predstavah, očitno pa imajo več težav s svojimi polfinalnimi tekmeci.

»A prepričan sem, da smo bolje telesno pripravljeni kot hokejisti Asiaga, kar smo pokazali v zadnji tretjini torkove tekme. Lepo je bilo igrati ob glasni podpori s tribun, en gol pa je bil takrat, žal, premalo za končni zasuk,« je dejal Jaka Ankerst, eden udarnih adutov novih in ambicioznih Jesenic. Uvrstitev v finale bi bila nagrada za vloženo delo v tej sezoni, optimizem je v slačilnici navzoč, trener Nik Zupančič je jasno podčrtal: »Enkrat smo v Asiagu že zmagali, zdaj bomo torej morali še drugič …«

Toda ne glede na drevišnji razplet v znanem hokejskem mestecu v Benečiji so pri klubu zadovoljni s športnim in organizacijskim skokom navzgor v primerjavi z zadnjimi mučnimi sezonami. »Če bi mi kdo pred štirimi leti, ko smo bili že skoraj na dnu prepada, dejal, da nam bo tako kot nekoč 3000 glasnih navijačev ploskalo, mu ne bi verjel,« je ob odhodu s torkove tekme v Podmežakli dejal Jože Remar, vodja moštva in eden tistih neutrudnih zanesenjakov, kakršne so nekoč predstavljali v uveljavljeni radijski rubriki Brez njih ni športa. Pred dnevi je Remar prejel plaketo občine Jesenice za svoj dosedanji prispevek športu kot tudi kraju, v katerem živi.

V dvorani Kolpern pa se bodo na današnji okrogli mizi (17) ob napovedanem prihodu številnih nekdanjih reprezentantov ozrli k 60. obletnici prvega naslova prvakov za Jesenice in 25 letom od prve slovenske zvezdice. Ob 18.30 pa bo v Podmežakli 4. finalna tekma Gorenjcev z Dunajčani v EBEL za mlada moštva.