NBA: Miami tudi z Dragićem neučinkovit (VIDEO)

Vročica je pokleknila tretjič zapovrstjo in šestič v zadnjih sedmih obračunih, Charlotte jo je odpravil z 91:82.

Objavljeno
30. december 2016 07.16
Heat Hornets Basketball
J. P.
J. P.

Charlotte - Resda sezona rednega dela košarkarske lige NBA še ni niti na polovici, vseeno pa Miamiju ob prelomu koledarskega leta precej slabo kaže glede preboja v izločilne boje, saj trenutno za osmouvrščenim na razpredelnici vzhodne konference Milwaukeejem zaostaja že pet zmag ob kar treh odigranih dvobojih več. Vročica je sinoči pokleknila že tretjič zapovrstjo in šestič v zadnjih sedmih obračunih, na gostovanju pred 19.471 gledalci v dvorani Time Warner Cable Arena jo je Charlotte odpravil z 91:82 in tako vpisal že 19. zmago v sezoni, peto v zadnjih šestih tekmah. Vendar pa še ob polčasu ni dišalo po takšnem razpletu ...

Tedaj so namreč gostje vodili za sedem točk, potem ko je Tyler Johnson po podaji Gorana Dragića tri desetinke pred koncem druge četrtine s trojko povišal na 49:42. Izid je bil nazadnje izenačen pri 58:58, nato pa so gostitelji z enajstimi točkami zapovrstjo tehtnico krepko prevesili na svojo stran, Miamiju pa onemogočili, da bi jih še kdaj ujel. Najbližje je prišel v začetku zadnjega dela, ko je s trojko Wayna Ellingtona znižal na 72:75, popolnega zasuka pa ni zmogel. Vročica še nikdar prej v sezoni ni bila tako napadalno neučinkovita kot sinoči, 82 doseženih točk je njen najslabši izkupiček po 23. aprilu, ko jih je ravno tako Charlotte odpravil s 96:80.

Pri zmagovalcih sta še posebej izstopala Kemba Walker z 22 točkami, od tega štirimi trojkami, in Francoz Nicolas Batum z dvojnim dvojčkom za 16 točk in 13 skokov, dodal je še osem asistenc. Pri poražencih so fantje s klopi dosegli ravno polovico vseh ekipnih točk, največ med njimi - 18 - Tyler Johnson. Še dve točki več je, tudi s tremi trojkami, prispeval Josh Richardson, medtem ko slovenski as Goran Dragić, ki je vnovič igral po dvoboju premora, ni bil pri metu, saj je v 32 minutah na parketu zmogel zgolj 5 točk (prosti meti 1:2, za dve 2:7, trojke 0:4), osem podaj, tri skoke in eno ukradeno žogo, privoščil si je tudi štiri izgubljene žoge. Že v noči na jutri bo skušal Miami koledarsko leto zapečatiti z zmago na gostovanju pri Bostonu, tretjeuvrščenem iz vzhodne konference.

IZIDI LIGE NBA

Charlotte Hornets : Miami Heat 91:82 (Goran Dragić 5 točk, 8 asistenc, 3 skoki, 1 ukradena in 4 izgubljene žoge v 32 minutah)

Cleveland Cavaliers : Boston Celtics 124:118
Memphis Grizzlies : Oklahoma City Thunder 114:80
Phoenix Suns : Toronto Raptors 99:91
Utah Jazz : Philadelphia 76ers 100:83
Los Angeles Lakers : Dallas Mavericks 89:101