Neustavljiva ruska zver odpihnila hurikane, Newyorčani izenačili

V končnici lige NHL imajo branilci naslova iz Tampe proti Carolini na široko odprta vrata napredovanja. New York Islanders izenačili proti Bostonu.
Fotografija: Nikita Kučerov proslavlja po golu v zadnji tretjini. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
Odpri galerijo
Nikita Kučerov proslavlja po golu v zadnji tretjini. FOTO: Mike Ehrmann/AFP

Carolina je bila po zmagi na tretji tekmi na dobri poti, da branilce naslova še drugič ustavi na njihovem ledu, a se je nato v izjemnem slogu prebudil Nikita Kučerov, ki je z goloma in podajo poskrbel za zmago s 6:4 in morda že odločilno vodstvo s 3:1 v zmagah v drugem krogu končnice. Serijo lahko Tampa v svoj prid odloči v torek zvečer v Raleighu.

Zadetka in podajo je sicer sinoči prispeval še Steven Stamkos, po porazu na tekmi končnice pa je Tampa spet, že desetič zapored, zmagala, kar je niz, ki traja že dve sezoni. Še posebej razburljiva je bila druga tretjina, v kateri sta moštvi dosegli po štiri zadetke, Tampa pa je zaostanek z 2:4 spremenila v vodstvo s 5:4. Stamkos in Kučerov sta zadela z igralcem več na ledu, Tyler Johnson pa je prav tako ukanil Petra Mrazeka v zaključku tretjine.

Teuvo TeravainenJesper FastDougie Hamilton in Jaccob Slavin so bili v drugi tretjini strelci za Carolino, ki si je močno otežila delo s številnimi nepotrebnimi izključitvami.


V takšni formi praktično neustavljiv


»Če smo iskreni, je najbrž (Kučerov, op. a.) sam prevzel tekmo,« je bil osupel trener Jon Cooper. »Povsem očitno smo izgubili nekaj nadzora v drugi tretjini, eden njihovih fantov pa ga je močno zadel, svojo energijo pa je nato pravilno preusmeril. Bilo je pri igri pet na pet in preprosto je bil zver tam zunaj. Nato smo dobili priložnosti ob igri z igralcem več in izvajal je akcije vsepovprek. Morda je bil nocoj na ledu najboljši igralec. Ko 'Kuch' počne nekaj reči, ki jih je počel, je že na meji neustavljivega.«​V vzhodni skupini je ekipa New York Islanders po zmagi s 4:1 znova izenačila izid v zmagah. David Krejči je Boston v 24. minuti ob igralcu več na ledu popeljal v vodstvo, nato pa so do konca zadevali samo še domači, ki jim je Mathew Barzal v 54. minuti prinesel vodstvo z 2:1. Zadnja gola so Newyorčani ob koncu tekme poslali v prazna vrata, najprej je zadel Casey Cizikas, tri sekunde pred koncem pa še Jean-Gabriel Pageau.

»Čisto vsak fant je prišel igrat,« je bil zadovoljen Cizikas. »Vse od prvega sodniškega meta smo razbijali, se zaletavali, prihajali do mreže. Na naši polovici smo bili čvrsti, ko pa smo razpadli, se je 'Varly' (vratar Semjon Varlamov, op. a.) izkazal z nekaj izvrstnimi obrambami,« je dodal.Sobotna izida:

Tampa Bay Lightning : Carolina Hurricanes 6:4 - Tampa vodi s 3:1 v zmagah
New York Islanders : Boston Bruins 4:1 - izid v zmagah je izenačen na 2:2

Preberite še:

Komentarji: