Neverjetno: Calgary iz 16 strelov iztržil pet golov (VIDEO)

Coloradov prvi napad Rantanen–MacKinnon–Landeskog je v tej sezoni skupaj prispeval že 185 točk za 73 golov in 112 asistenc.
Fotografija: Calgary je malo streljal, a petkrat zadel. FOTO: Candice Ward/Reuters
Odpri galerijo
Calgary je malo streljal, a petkrat zadel. FOTO: Candice Ward/Reuters

Calgary – Kar težko je verjeti, da lahko v sodobnem hokeju moštvo v ligi NHL v enem dvoboju sproži zgolj 16 strelov. Še težje je verjeti, da lahko s takšno napadalno (ne)podjetnostjo zmaga. Še težje pa, da lahko iz 16 strelov iztrži kar pet golov. To se je sinoči primerilo Calgaryju, ki je pred 18.220 gledalci v domači dvorani Scotiabank Saddledome s 5:3 odpravil zasedbo Colorada in se utrdil na čelu razpredelnice zahodne konference, v zadnjih šestih tekmah je zabeležil pet zmag. Imel bo tudi lepo priložnost niz še oplemenititi, saj bo še štirikrat zapovrstjo igral na domači ledni ploskvi.


Prvi napad spet uspešen


Gostom ni pomagalo niti 35 sproženih strelov niti ponovno učinkovit prvi napad, ki je sodeloval pri dveh zadetkih, prvem in zadnjem. Mikko Rantanen je 38 sekund pred zadnjim piskom sirene znižal na 3:4 in nato zaigral s šestimi možmi v polju namesto z vratarjem, kar pa je kaznoval Matthew Tkachuk, ki je zatresel prazno mrežo in potrdil Calgaryjevo zmago. Coloradov prvi napad Rantanen (68 točk)–Nathan MacKinnon (66)–Gabriel Landeskog (51) je v tej sezoni skupaj prispeval že neverjetnih 185 točk za 73 golov in 112 asistenc.


IZIDI LIGE NHL


Chicago Blackhawks : Nashville Predators 3:4 – v podaljšku
Calgary Flames : Colorado Avalanche 5:3
Anaheim Ducks : Ottawa Senators 1:2 – v podaljšku

Preberite še:

Komentarji: