New Jersey šele šestič slavil v gosteh; Muzzin odhaja v Toronto (VIDEO)

Hokejisti New Jersey Devils so 6:3 premagali Pittsburgh, Philadelphia Flyers pa s 3:1 Winnipeg Jets. 

Objavljeno
29. januar 2019 07.47
Posodobljeno
29. januar 2019 10.26
Strelci New Jerseyja se razigrajo le proti Pittsburghu. FOTO: Reuters
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Pittsburgh - Hokejisti New Jersey Devils so v severnoameriški ligi NHL s 6:3 ugnali Pittsburgh Penguins in zabeležili komaj šesto zmago v gosteh, kar je najslabši dosežek med vsemi moštvi. Na drugi tekmi večera je Philadelphia Flyers s 3:1 ugnala Winnipeg Jets.

Igralci New Jerseyja imajo v tej sezoni ogromno težav, ko igrajo v gosteh, kadar pa se pomerijo s Pittsburghom se zdi, da jih nimajo. Proti Pingvinom so bili boljši šestič v zadnjih sedmih tekmah, na treh tekmah v tej sezoni so jim dali 15 golov, prejeli pa le pet.

Travis Zajac je tekmo končal z golom in tremi podajami, Keith Kinkaid se je izkazal s 37 obrambami, po en gol so dali Pavel Zacha, Damon Severson, Brian Boyle, Blake Coleman in Kyle Palmieri ter tako pomagali svoji ekipi prekiniti niz treh tekem brez zmage.

»Vsi smo bili videti sveže. Vsi smo se odlično gibali. Leteli smo po ledu in igrali dobro v obrambi. Moramo biti konstantni in to se začne pri meni na golu,« je po tekmi menil Kinkaid. Za Pittsburgh so gole dali Dercik Brassard, Matt Cullen in Bryan Rust.Philadelphia je z zmago s 3:1 proti Winnipegu prišla do četrte zaporedne zmage, kar ji je v tej sezoni uspelo prvič. Phil Varone, Travis Konecny in James van Riemsdyk so bili natančni za Letalce, za poraženo moštvo je gol prispeval Jack Roslovic.

Kralji začeli s prenovo moštva
Sezona Los Angeles Kings je že nekaj časa izgubljena, zato so se v vodstvu ekipe Anžeta Kopitarja odločili za prenovo in pomladitev. K Toronto Maple Leafs odhaja 29-letni branilec Jake Muzzin, v tej sezoni najboljši igralec Kings in del ekipe, ki je leta 2014 osvojila Stanleyjev pokal. Los Angeles je dobil Torontov izbor v drugem krogu letošnjega nabora, mladega napadalca Carla Grundstroma, ki se kali v AHL, in 20-letnega branilca Seana Durzija.