NHL: Chicago prekinil urok (VIDEO)

Hokejisti Minnesote niso znali zmagati v še devetem zaporednem medsebojnem obračunu, v podaljšku so pokleknili s 3:4.

Objavljeno
09. februar 2017 07.20
NHL/
J. P.
J. P.

Minnesota - V edini sinočnji tekmi hokejske lige NHL so se morali igralci Chicaga, dobitniki šampionskih lovorik v sezoni 2014/15, krepko potruditi za zmago na gostovanju pri Minnesoti, od katere so bili šele v podaljšku uspešnejši s 4:3. Česa drugega niti ni bilo pričakovati, saj je šlo za derbi vodilnih zasedb zahodne konference, ki sta obe lovili tretjo zaporedno zmago, gostitelji pa so kljub porazu ostali velikih pet točk spredaj. 

Da so prišli po zmago, so hokejisti Chicaga nakazali do 22. minute, ko so vodili že z 2:0. Sredi prve tretjine se je med strelce vpisal Ryan Hartman, v začetku druge še Nick Schmaltz. A že 37 sekund pozneje so domači dali vedeti, da se ne bodo kar vdali brez boja, in so znižali prek Jareda Spurgeona, kmalu je izenačil Zach Parise, na drugi odmor pa je Chicago s prednostjo enega gola popeljal Richard Panik.

Podaljšek je tri minute pred koncem rednega dela izvlekel Erik Haula, mož odločitve pa je bil Jonathan Toews, ki se je pred tem v obračunu že dvakrat izkazal kot podajalec, v četrti minuti dodatnega dela pa izkoristil številčno premoč in matiral čuvaja mreže Darcyja Kuemperja. Zmagalo je moštvo, ki je manj streljalo v okvir vrat (30:38), sploh v drugi tretjini je bila razlika v korist Minnesote res izdatna (19:10).

Zasedba Chicaga je v medsebojnih obračunih Minnesoto odpravila prvič po osmih zaporednih porazih. Pri poražencih, ki bodo tudi prihodnjih sedem dvobojev odigrali pred domačimi navijači (Chicago pa mora še petkrat na gostovanje), je med vratnicami Kuemper dobil prednost pred standardnim Devanom Dubnykom, ki je moral na prejšnjih treh tekmah skupaj desetkrat po plošček v mrežo. Charlie Coyle je nastopil na že 284. zaporedni tekmi in s tem podrl franšizni rekord Anttija Laaksonena.