NHL: Dallas prek Chicaga znova na vrh zahodne konference

V ligi NHL so hokejisti Dallasa s 5:2 premagali Chicago, Anaheim je z 2:5 izgubil proti St. Louisu.

Objavljeno
12. marec 2016 08.55
Š. Ro.
Š. Ro.

Dallas - Hokejisti moštva Dallas Stars so znova na vrhu zahodne konference severnoameriške hokejske lige NHL. V derbiju večera so s 5:2 premagali Chicago in se znova povzeli na vrh. Zdaj imajo tudi točko prednosti v izenačeni centralni diviziji, sledi jim St. Louis, ki je sinoči s 5:2 premagal Anaheim in mu preprečil, da bi se povzpel nazaj na vrh pacifiške divizije, kjer kraljujejo losangeleški Kralji z Anžetom Kopitarjem.

Prvi junak zmage Zvezd je bil Jason Spezza, ki je bil med strelci že na peti tekmi zapored. Tyler Seguin in Jamie Benn sta ob tem končala dolg strelski post in pomagala do vodstva s 4:0 v drugi tretjini. Zabila sta še Antoine Roussel in Ales Hemsky, na drugi strani pa sta poraz ublažila Teuvo Teravainen in Tomas Fleischmann.

Pri St. Louisu je bil najboljši Vladimir Tarasenko z dvema goloma in podajo, vratar Jake Allen je zbral 26 obramb in proti Račkom ohranil pozitivno serijo 4-0-0. Jori Lehtera in Patrik Berglund sta v zadnji tretjini poskrbela za vodstvo s 3:1, za Blues je zadel tudi Paul Stastny. Na drugi strani sta Ryan Getzlaf in Rickard Rakell skušala rešiti Anaheim.

Vodstvo v svoji, atlantski diviziji bi si lahko priborila tudi Tampa Bay, ki jo je s 3:1 premagal Philadelphia. Za Letalce je je bila zmaga toliko pomembnejša, ker so se približali drugemu mestu, ki še vodi v končnico. Vratar Steve Mason je zbral 18 obramb, Sam Gagner in Matt Read sta zadela z igralcem več, med strelce se je vpisal tudi Brayden Schenn. Gol za Tampo je prispeval Bryan Boyle.

Vratar Pittsburgha Marc-Andre Fleury je postal 20. vratar v ligi NHL, ki so dosegli 350 zmag. Pingvinom je s 25 obrambami pomagal do zmage nad Columbusom s 3:2.

 

NHL:

Dallas Stars - Chicago Blackhawks 5:2

Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers 1:3

Calgary Flames - Arizona Coyotes 1:4

St. Louis Blues - Anaheim Duclks 5:2

Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 2:3