NHL: dvoboj bratov Subban pripadel mlajšemu Malcolmu (VIDEO)

Hokejisti Vegasa so na gostovanju po kazenskih strelih s 4:3 odpravili Nashville, mož odločitve je bil Reilly Smith.

Objavljeno
09. december 2017 08.11
J. P.
J. P.

Nashville - Hokejisti moštva Vegas Golden Knights, novinca v ligi NHL, so postali pravi specialisti za podaljške in kazenske strele. V tej sezoni so jih odigrali oziroma izvedli že osemkrat in bili sedemkrat uspešni, nazadnje - tretjič zapovrstjo - sinoči, ko so na gostovanju pred 17.125 gledalci v dvorani Bridgestone Arena v derbiju s 4:3 odpravili zasedbo Nashvilla, s katero so se zdaj izenačili po številu zmag (po 18).

To je bil dvoboj zasukov. Vegas je v 35. minuti vodil že z 2:0, Predatorji so nato zadeli trikrat zapored in se že spogledovali z zmago, vendar pa je 50 sekund pred koncem rednega dela podaljšek, v katerem se nato mreži nista zatresli, izsilil Erik Haula s svojim desetim zadetkom v sezoni. Odločali so torej kazenski streli in v njih šesta serija, po štirih zgrešenih in sedmih ubranjenih strelih je negotovost vendarle končal Reilly Smith.

Izkazal se je vratar Malcolm Subban, ki je v »loteriji« ostal nepremagan, že prej pa je zbral 41 obramb (največ doslej v karieri), saj so bili poraženci celo nekoliko več pri strelu (44:39). Triindvajsetletni čuvaj Vegasove mreže je prvič do sedaj v ligi NHL igral proti svojemu pet let starejšemu bratu, Nashvillovemu branilcu P. K. Subbanu, ki je enkrat sprožil, toda neuspešno. »Zabavno je bilo igrati proti bratu, še toliko bolj, ker sem ga premagal,« se je namuznil Malcolm.

IZIDI LIGE NHL

New Jersey Devils : Columbus Blue Jackets 3:5
Washington Capitals : New York Rangers 4:2
Nashville Predators : Vegas Golden Knights 3:4 - po kazenskih strelih
Chicago Blackhawks : Buffalo Sabres 3:2 - v podaljšku
Anaheim Ducks : Minnesota Wild 2:3 - v podaljšku