NHL: Kopitar mož odločitve (VIDEO)

Hrušiški hokejski as je k zmagi Los Angelesa s 3:2 nad Torontom prispeval gol in zadel še odločilni kazenski strel.

Objavljeno
03. marec 2017 10.19
SPO-HKN-TORONTO-MAPLE-LEAFS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P.
J. P.

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so vpisali izjemno pomembno zmago v boju za napredovanje v končnico lige NHL, s katero so prekinili niz dveh zaporednih porazov in na osmem mestu razpredelnice zahodne konference zadržali točko naskoka pred prvim zasledovalcem St. Louisom, ki je moral že četrtič zapovrstjo na kolena. Kralji so pred 18.230 gledalci v Staples Centru po kazenskih strelih s 3:2 odpravili Toronto, mož odločitve je bil Anže Kopitar.

Gostitelji so dvoboj sicer slabo odprli in bili po dveh tretjinah že na robu prepada, saj so zaostajali že z 0:2. V prvi tretjini je povratnika med vratnicami Jonathana Quicka, ki je tokrat dobil prednost pred novincem Benom Bishopom, že po 124 sekundah matiral Tyler Bozak, v drugi pa s svojim šele tretjim zadetkom v sezoni še ruski branilec Nikita Zajcev.

V zadnjem delu Kraljem ni ostalo drugega kot popoln napad. Številčno premoč ob izključitvi Mitchella Marnerja je že po 27 sekundah izkoristil kapetan, slovenski as Anže Kopitar, in tako vknjižil svoj sedmi gol v sezoni. Precej učinkovitejši (22 zadetkov) je Tanner Pearson, ki je zgolj minuto in pol pozneje izenačil in izvlekel podaljšek.

Da so gostitelji mislili resno, dokazuje tudi njihovih kar 14 sproženih strelov v okvir tekmečevih vrat v tretji tretjini. V podaljšku se mreži nista več zatresli, zato je zmagovalca odločila loterija s kazenskimi streli, ki se je končala v tretji seriji, ko je kot edini strelec dvoboj zapečatil ravno Kopitar, ki je sicer na poloskvi prebil 22 minut in pol, edini strel proti Frederiku Andersenu pretvoril v zadetek, obenem pa poskrbel že za Bozakovo izključitev. 

Zdaj zasedbo Los Angelesa v noči na nedeljo čaka nov domač obračun z Vancouvrom, ki bi rad prekinil niz štirih zaporednih porazov.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Toronto Maple Leafs 3:2 - po kazenskih strelih (Anže Kopitar 1+0 in PS v 23 minutah)
Boston Bruins : New York Rangers 1:2
Buffalo Sabres : Arizona Coyotes 6:3
Columbus Blue Jackets : Minnesota Wild 1:0
Philadelphia Flyers : Florida Panthers 2:1 - po kazenskih strelih
Washington Capitals : New Jersey Devils 1:0
Montreal Canadiens : Nashville Predators 2:1
Ottawa Senators : Colorado Avalanche 2:1
Dallas Stars : New York Islanders 4:5
San Jose Sharks : Vancouver Canucks 3:1