NHL: Kopitar že tretjič zapored strelec (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so ujeli zmagovalni val, na gostovanju so bili s 3:1 boljši tudi od Panterjev s Floride.

Objavljeno
10. februar 2018 08.16
APTOPIX Ducks Kings Hockey
J. P.
J. P.

Sunrise - Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL ujeli zmagovalni val, saj so bili sinoči uspešni že tretjič zapovrstjo in petič v zadnjih šestih dvobojih, zdaj so po 54 odigranih obračunih s tridesetimi zmagami na šestem mestu razpredelnice zahodne konference, toda z le točko naskoka pred desetouvrščenim Anaheimom, kar pomeni, da seveda še ne morejo mirno spati glede napredovanja v izločilne boje, v katere se uvrsti po osem najboljših moštev iz obeh konferenc.

Sinoči se jim je smejalo na gostovanju pred 14.099 gledalci v dvorani BB&T Center, v kateri je domača Florida lovila že peto zaporedno zmago, toda zaman. Tekmeci so bili boljši s 3:1, pa čeravno so tribune prvič završale v dvanajsti minuti, ko je Panterje s svojim enajstim golom v sezoni v vodstvo popeljal branilec Aaron Ekblad, ki je izkoristil številno premoč na ledni ploskvi. Los Angeles je z dvojno mero odgovoril v drugi tretjini. Izenačil je Nick Shore, v vodstvo pa ga je popeljal Jonny Brodzinski.

Seveda so se gostitelji na vse kriplje trudili izenačiti in vsaj izsiliti podaljšek, a jim je to s 35 obrambami preprečil razigrani čuvaj mreže Jonathan Quick, zmago Kraljev pa je, kot se za pravega kapetana spodobi, v 25. sekundi zadnjega dela potrdil hrušiški napadalec Anže Kopitar, ki je prispeval že svoj 22. zadetek v sezoni. Obenem je tudi pri 36 podajah, 58 doseženih točk (na 54 tekmah) pa ga uvršča na rob petnajsterice najučinkovitejših igralcev lige.

Sinoči je sicer na ledni ploskvi prebil več kot 24 minut, trikrat sprožil v nasprotnikov okvir vrat in bil enkrat uspešen. Vsaj po točko je Kopitar prispeval pri zadnjih sedmih zmagah svojega moštva, pri katerih je skupno zbral kar enajst točk za tri gole in osem asistenc, med strelce se je sinoči vpisal že tretjič zapovrstjo, njegov zadetek so izbrali za najlepšega v obračunu. Kralje zdaj že v noči na jutri čaka izjemno zahtevno gostovanje pri vodilni zasedbi vzhoda, Tampi Bay Lightning.

IZIDI LIGE NHL

Florida Panthers : Los Angeles Kings 1:3 (Anže Kopitar 1+0 v 24 minutah)
New York Islanders : Detroit Red Wings 7:6 - v podaljšku
New York Rangers : Calgary Flames 4:3
Washington Capitals : Columbus Blue Jackets 4:2
Carolina Hurricanes : Vancouver Canucks 4:1
Winnipeg Jets : St. Louis Blues 2:5
Dallas Stars : Pittsburgh Penguins 4:3 - po kazenskih strelih
Anaheim Ducks : Edmonton Oilers 3:2