NHL: Kraljem ni pomagal niti gol Kopitarja (VIDEO)

Vancouver je z zmago nad Los Angelesom s 4:3 prekinil niz štirih porazov. 

Objavljeno
05. marec 2017 09.58
NHL/
N. Gr., STA
N. Gr., STA

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL gostili Vancouver in izgubili s 3:4. Slovenski hokejist kraljev Anže Kopitar je prispeval prvi gol za svoje moštvo, ki je zaostajalo že z 0:4, na koncu pa se je povsem približalo. Preobrata pa le ni zmoglo, tako da je Vancouver končal niz štirih porazov.

Los Angeles je zelo slabo začel tekmo, saj je bilo v 33. minuti na semaforju že 0:4. Takoj zatem je zadel Kopitar, v zadnji tretjini pa še Trevor Lewis in Alec Martinez, slednji v 59. minuti. Pri zmagovalcih se je z dvema goloma izkazal Sven Baertschi, vratar Ryan Miller pa je zbral kar 41 obramb.

»Samo po statistiki smo bili res blizu, toda v resnici smo bili v prvih dveh tretjinah povsem zgubljeni. Daleč od naše igre in daleč od tega, da bi bili dobri,« je bil po tekmi za ameriške medije samokritičen Kopitar, ki je na tretji zaporedni tekmi dosegel vsaj točko.    

Kralji trenutno zasedajo osmo mesto v zahodni konferenci, ki še vodi v končnico, a ima deveti St. Louis enako število zmag, kljub temu, da je odigral dve tekmi manj. Los Angeles čaka boj do zadnjega za vozovnico za playoff. Če jim bo uspelo, se bodo v prvem krogu končnice pomerili z najboljšo ekipo Zahoda. Pri vrhu so zelo izenačeni Chicago, Minnesota in San Jose, trenutno pa vodijo prvi.