NHL: Letalci do prve zmage po desetih zaporednih porazih (VIDEO)

Slovenskega zvezdnika lige NHL Anžeta Kopitarja z Los Angeles Kings naslednja tekma čaka v noči na sredo po srednjeevropskem času.

Objavljeno
05. december 2017 09.37
HOCKEY-NHL-CGY-PHI/
A. V.
A. V.
Washington - Hokejisti Philadelphia Flyers so v severnoameriški ligi NHL končali črn niz desetih zaporednih porazov, potem ko so na gostovanju pri Calgary Flames zmagali s 5:2. Scott Laughton se je dvakrat vpisal med strelce, vratar Brian Elliott pa je zbral kar 43 obramb.

Po enkrat so za zmago zadeli še Valtteri Filppula, Michael Raffl in Wayne Simmonds, Jakub Voraček pa je zbral tri podaje. Letalci so sicer nabrali točke na zadnjih šestih od skupno 11 tekem, saj so kar pet porazov doživeli v podaljških.

Za Calgary sta zadela Troy Brouwer, ki je dosegel svoj prvi gol to sezono, ter Sean Monahan, gostitelji pa so izgubili še tretjo od zadnjih štirih domačih tekem. Vratar Mike Smith je zbral 16 obramb.

Na preostalih tekmah večera so Washington Capitals s 4:1 doma premagali San Jose Sharks, izkazal pa se je Aleksander Ovečkin, ki je dosegel še svoj 20. zadetek to sezono, pri enem pa je bil tudi podajalec. Florida Panthers so doma kazenskih strelih s 4:5 izgubili proti New York Islanders, Nashville Predators pa so s 5:3 premagali Boston Bruins.

Slovenskega zvezdnika lige NHL Anžeta Kopitarja z Los Angeles Kings naslednja tekma čaka že v noči na sredo po srednjeevropskem času, ko bodo v domači dvorani Staples Center gostili Minnesoto.

NHL
Washington Capitals - San Jose Sharks 4:1
Florida Panthers - New York Islanders 4:5 (kazenski streli)
Nashville Predators - Boston Bruins 5:3
Calgary Flames - Philadelphia Flyers 2:5