NHL: niti 42 strelov Kopitarjevim Kraljem ni zadostovalo (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa na gostovanju pokleknili pred Vancouvrom (2:3), Anže Kopitar brez točk.

Objavljeno
05. april 2016 10.30
J. P.
J. P.

Vancouver - Potem ko so si hokejisti moštva Los Angeles Kings že zagotovili »podaljšek« sezone z uvrstitvijo v izločilne boje lige NHL, z zadnjimi neprepričljivimi igrami padajo po razpredelnici zahodne konference. Pred časom so imeli celo priložnost, da bi ujeli vodilno zasedbo Dallasa, zdaj pa so s tretjim porazom v štirih dvobojih zdrknili na peto mesto, sinoči so morali na gostovanju premoč priznati tudi Vancouvru, ki pa mu niti zmaga s 3:2, tretja zapovrstjo, ne bo bistveno pomagala do napredovanja v končnico. Na enajstem mestu zahoda namreč za osmouvrščeno Minnesoto zaostaja že nedosegljivih 14 točk.

18.415 gledalcev v dvorani Rogers Arena je videlo dvakratno vodstvo Kraljev, a so gostitelji že (tik) pred drugim odhodom na odmor zrežirali zasuk, v zadnji tretjini pa se rezultat, ki glede na videno na ploskvi ni bil zaslužen - razmerje strelov v okvir vrat je bilo namreč kar 42:24 v korist Los Angelea -, ni več spremenil. V zadnjih dvajsetih minutah so gostje sicer z vsemi topovi pritisnili proti prekaljenemu 35-letnemu Ryanu Millerju, ki je zbral kar 40 obramb, samo v tretji tretjini kar dvajset. Kralje zdaj že v noči na jutri čaka novo kanadsko gostovanje, tokrat v Calgaryju.

Že ob koncu šeste minute so se poraženci po zaslugi Tylerja Toffolija, ki je vpisal jubilejni trideseti zadetek v sezoni, dokopali do vodstva, ko so že mislili, da ga bodo zadržali do prvega odmora, pa jih je 13 sekund pred odhodom v garderobo z izenačujočim golom presenetil Emerson Etem, ki je zadel v drugem obračunu zapovrstjo. Ko se je tekma nagibala v drugo polovico, je gostom novo vodstvo zagotovil Kyle Clifford, ki je bil uspešen šele tretjič v sezoni. Vancouver je izid poravnal ob številčni premoči na ledu prek Jannika Hansena, mož odločitve pa je bil 33 sekund pred iztekom druge tretjine komaj 19-letni »rookie« Jared McCann, ki je izkoristil nespretnost tekmečeve obrambe, iz protinapada sam pridrsal pred Jonathana Quicka in ga rutinirano spravil na kolena.

Hrušiški as Anže Kopitar si je vnovič prislužil največjo minutažo med napadalci Los Angelesa, v 20 minutah in tričetrt na ledu pa je dvakrat sprožil v okvir tekmečevih vrat, toda neuspešno. Je pa v 56. minuti izsilil izključitev Nikite Trjamkina, ki je Kralji niso znali unovčiti. Slovenski ostrostrelec je z 42 točkami še vedno tretji najučinkovitejši igralec lige v tem koledarskem letu, sicer pa na lestvici celotne sezone drži štirinajsto mesto s 70 točkami za 25 golov in 45 podaj. Poraženci so se morali sicer znajti brez poškodovanega branilca Aleca Martineza.

IZIDI LIGE NHL

Vancouver Canucks : Los Angeles Kings 3:2 (Anže Kopitar 0+0 v 21 minutah)
Columbus Blue Jackets : New York Rangers 2:4
New Yok Islanders : Tampa Bay Lightning 5:2
Toronto Maple Leafs : Florida Panthers 3:4
St. Louis Blues : Arizona Coyotes 5:2