NHL: novinec Vegas pred odprtimi vrati zgodovinskega finala (VIDEO)

V četrtem dvoboju konferenčnega finala je s 3:2 odpravil Winnipeg in za napredovanje potrebuje le še eno zmago.
Fotografija: Reilly Smith je odličen protinapad kronal z zmagovitim zadetkom. Foto Harry How/AFP
Odpri galerijo
Reilly Smith je odličen protinapad kronal z zmagovitim zadetkom. Foto Harry How/AFP

Las Vegas – Hokejisti moštva Vegas Golden Knights so le še korak oddaljeni od zgodovinskega mejnika v ligi NHL: preboja v finale v krstni sezoni nastopanja med elito onstran »luže«. V četrtem dvoboju polfinalne serije na štiri zmage so namreč še drugič zadržali domačo trdnjavo, dvorano T-Mobile Arena, nedotaknjeno, pred 18.697 gledalci so bili od izzivalca Winnipega – potem ko niso v celotnem dvoboju zaostajali niti za trenutek – boljši s 3:2 in zdaj v zmagah vodijo s 3:1.


Winnipeg podjetnejši


Tokratni obračun se je prvič v seriji končal z najmanjšo možno razliko, mož odločitve pa je bil v 54. minuti 27-letni desnokrilni napadalec Reilly Smith, ki je zadel šele drugič v tej končnici, 24. v sezoni in 108. v karieri. Gostje so sicer storili vse, da bi izid v zmagah izenačili že na gostovanju, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov (37:29 v njihovo korist), a v napadu niso bili dovolj učinkoviti. Zdaj morajo, če želijo ostati v igri za finale, zmagati v prihodnjem dvoboju jutri zvečer na domači ledni ploskvi.


Poraz za rojstni dan


Kako je prišlo do odločilnega gola? Winnipeg je po izenačenju na 2:2 pletel mrežo okrog domačih vrat, plošček je na modri črti našel dobro odkritega branilca Dustina Byfugliena, ki je imel veliko prostora za silovit strel, ki pa ga je Smith blokiral in sam zadrsal v protinapad, natančno sprožil s polrazdalje, plošček pa se je od prečke odbil za hrbet nemočnega čuvaja mreže Connorja Hellebuycka, ki je ravno danes dopolnil 25 let. Vragi iz New Jerseyja so doslej edino moštvo, ki je zmagalo v konferenčnem finalu po zaostanku z 1:3 (leta 2000 proti Philadelphii), kar je slaba popotnica za Winnipeg.
 

Komentarji: