NHL: Price pomagal Montrealu do zgodovinskega začetka sezone (VIDEO)

Hokejisti Montreala so s 3:0 premagali Vancouver. Na prvih desetih tekmah so vknjižili kar 19 točk, največ v svoji zgodovini.

Objavljeno
03. november 2016 08.57
HKO-HKN-SPO-VANCOUVER-CANUCKS-V-MONTREAL-CANADIENS
M. Ž.
M. Ž.

Montreal - Hokejisti Montreala so na domačem ledu s 3:0 premagali Vancouver in dosegli osmo zaporedno zmago (vrhunci v spodnjem videu).

Montrealu je s to zmago uspel tudi zgodovinski uspeh, saj je na prvih desetih tekmah vknjižil kar 19 točk (9 zmag in poraz po podaljšku). Pred tem je bil njegov najboljši dosežek v tem obdobju 18 točk (2015/16 in 1943/44).

Domačini so se do devete zmage prebili kljub dvajsetim strelom manj, za kar je imel največje zasluge vratar Carey Price, ki je ustavil vseh 42 strelov na svoja vrata za prvi shutout sezone.

Vancouver je v uvodni tretjini preživel hud nalet Vancouvra, ki je imel deset strelov več (13:3) in tudi dvakrat igralca več, a zaman.

V drugi tretjini se je tekma nagnila na stran Montreala. Nathan Beaulieu je v 33. minuti zadel za 1:0, Torrey Mitchell pa je v 40. minuti podvojil prednost. Vancouver tudi v zadnji tretjini ni našel poti mimo Prica, končni izid pa je v 59. minuti postavil Alexander Radulov.

Montreal je z 19 točkami prepričljivo prvi v atlantski diviziji, sledijo Detroit (13), Ottawa (12) in Tampa Bay (12).

Na preostalih tekmah je Pittsburgh s prepričljivih 5:1 premagal Anaheim, Philadelphia pa je bila po podaljšku s 4:3 boljša od Detroita.

IZIDI LIGE NHL

Montreal Canadiens - Vancouver Canucks 3:0

Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins 1:5

Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 4:3 (po podaljšku)