NHL: Rangers za peto zaporedno zmago še preko Bostona (VIDEO)

Hokejisti New York Rangers so premagali Boston Bruins s 4:2 in nadaljevali vzpon proti vrhu lige NHL.

Objavljeno
09. november 2017 09.09
HOCKEY-NHL-NYR-BOS/
N. Gr.
N. Gr.

New York - Domačini so v Madison Square Gardnu želeli nadaljevati pozitivni niz iz zadnjih tednov, ko so po slabem začetku sezone nanizali štiri zaporedne zmage in ujeli pravo formo. V slovito newyorško dvorano so prišli Boston Bruins, tradicionalno ena najboljših ekip lige NHL.

Tekmo je z dvema zadetkoma v razmaku 29 sekund odločil Jimmy Vesey, ki je pred tem v celi sezoni zadel le dvakrat. Vesey je najprej zadel za 2:1, nato pa še za 3:1 in Rangers vodstva niso več izpustili iz rok. Za končnih 4:2 sta zadela še Pavel Buchnevich in Rich Nash, v vratih je kralj Henrik Lundqvist zbral 31 obramb. 

»Igrali smo zelo pametno, v prvi tretjini smo narekovali ritem z veliko energije, po njihovem izenačujočem zadetku pa smo stopili na plin in fantje so igrali res dobro. Stvari, ki nam na prvih osmih tekmah niso šle na roko, se nam počasi vračajo, zato tudi dosegamo boljše rezultate,« je po tekmi zadovoljno razlagal Lundqvist. 

Za boston sta zadela David Pastrnak in Patrice Bergeron, Tuukka Rask je ubranil 29 strelov. Na preostalih dveh srečanjih sredinega večera je Toronto s 4:2 premagal Minnesotto, Tampa Bay pa prepričljivo s 5:1 morske pse iz San Joseja. 

Liga NHL, rezultati:

Toronto Meaple Leafs - Minnesota Wild 4:2
New York Rangers - Boston Bruins 4:2
San Jose Sharks - Tampa Bay Lightning 1:5