NHL: Razigrani McDavid končal niz Vragov (VIDEO)

Hokejisti Edmontona so na krilih Connorja McDavida premagali New Jersey Devils, Nashville pa Anaheim.

Objavljeno
04. november 2017 08.10
HOCKEY-NHL-EDM-NJD/
N. Gr.
N. Gr.

Edmonton - Novi čudežni deček hokeja Connor McDavid še naprej skorajda lastnoročno drži barko naftarjev iz Edmontona nad vodo. V noči na soboto je nadaljeval niz petih tekem, kjer je vknjižil vsaj točko in s tremi asistencami pomagal prekiniti črni niz treh porazov svoje ekipe. 

Edmonton je s 6:3 premagal New Jersey Devils, eno najboljših ekip z začetka sezone, ki je tako končala svoj niz treh zaporednih zmag. Edmonton je prišel šele do svoje četrte, a McDavid verjame, da bo nadaljevanje sezone precej bolj uspešno: »Danes nam je šlo po dolgem času spet vse kot po maslu. Pomembno je bilo, da je imel vsak napad razpoložene igralce, zato smo lahko ohranjali visok ritem in igrali tako, kot si želimo na vsaki tekmi.«

Za Edmonton so zadeli Drake Caggiula, Ryan Strome, Oscar Klefbom, Milan Lucic, Leon Draisaitl in Ryan Nugent-Hopkins, Cam Talbot pa je v vratih ustavil 31 strelov. Za Vrage so zadetke prispevali Taylor Hall, Jesper Bratt in Brian Gibbons

Druga tekma petkovega večera v ligi NHL je prinesla ponovitev finala zahodne konference iz minule sezone. Nashville je bil tudi tokrat boljši od Anaheima, ob zmagi s 5:3 je blestel branilec Roman Josi, ki je prispeval gol in podajo. Za plenilce iz mesta glasbe so zadeli še Scott Hartnell, Viktor Arvidsson, Matt Irwin in P.K. Subban, Frederick Gaudreau pa je z dvema asistencama prvič v karieri dosegel več kot točko na eni tekmi. 

Nashville je reševal tudi finski vratar Pekka Rinne s 35 obrambami. Za račke iz Anaheima so zadeli Hampus Lindholm, Antoine Vermette in Jakob Silfverberg, John Gibson pa je v vratih zaustavil 25 strelov.