NHL: Razpoloženi Barzal preveč za Colorado (VIDEO)

Novinec Matthew Barzal je s petimi podajami pomagal New York Islanders do zmage nad Colorado Avalanche.
Objavljeno
06. november 2017 09.00
HOCKEY-NHL-NYI-COL/
N. Gr.
N. Gr.

New York - Colorado je bil pred dvobojem z New York Islanders med najbolj vročimi ekipami v ligi NHL, na krilih treh zaporednih zmag so tudi na otoku velikega jabolka pričakovali zmago. A jim je račune prekrižal novinec Matthew Barzal, center je s petimi podajami odlično vodil igro. 

Izkoristili so jih po dvakrat Jordan Eberle in Nick Leddy, po enkrat pa branilca Scott Mayfield in izkušeni Johnny Boychuck. Thomas Greiss je k zmagi s 6:4 prispeval 31 obramb. Pri Coloradu so pot do mreže Greissa našli Nathan MacKinnon in Gabriel Landeskog, v zadnji minuti tekme je dvakrat zadel Alexander Kerfoot. Tekma bo v posebnem spominu ostala tudi Mattu Duchenu, ki je odigral dve minuti za Colorado, a nato sredi prve tretjine odkorakal v slačilnico in zapustil areno, saj ga je Colorado vključil v menjavo z Ottawo. 

»Uživam v vsakem dnevu posebej. Mislim, da se lahko hitro prevzameš, če odigraš dobro tekmo ali dve, zato ne želim ničesar prehitevati, vem, da sem še vedno neizkušen novinec, zato se moram dokazovati vsak dan posebej. Želim le pomagati ekipi do zmage, to me zanima bolj kot statistika,« je bil skromen Barzal, ki je s petimi asistencami na eni tekmi v prvi sezoni v ligi NHL postavil nov rekord franšize Islanders.

Na preostalih srečanjih nedeljskega večera v ligi NHL je Detroit brez težav s 4:0 odpravil Edmonton, Montreal je z 2:0 premagal Chicago, Calgary pa šele po kazenskih strelih s 5:4 New Jersey Devils. 

Liga NHL, izidi:

Edmonton Oilers - Detroit Red Wings 0:4
New York Islanders - Colorado Avalanche 6:4
Chicago Blackhawks - Montreal Canadiens 0:2
Calgary Flames - New Jersey Devils 5:4*

*po kazenskih strelih