NHL: Rinne zaklenil mrežo in podaljšal agonijo Chicaga (VIDEO)

Predlanski zmagovalci lige so redni del sezone zapečatili s štirimi zaporednimi porazi in podobno slabo odprli tudi končnico.

Objavljeno
14. april 2017 08.18
NHL/
J. P.
J. P.

Chicago - Hokejisti Chicaga, pred dvema letoma zmagovalci Stanleyjevega pokala, so redni del te sezone zaključili kot najuspešnejše moštvo zahodne konference, a so že v zadnjih dvobojih nakazovali padec rezultatske krivulje, saj so morali štirikrat zapovrstjo na kolena. Nič bolje jim ni šlo sinoči ob odprtju izločilnih bojev, v prvi tekmi konferenčnega četrtfinala so morali namreč pred 22.075 gledalci v domačem United Centru premoč priznati Nashvillu, ki je bil boljši z 1:0.

Predatorji so končnico ujeli za rep kot osmouvrščeno moštvo zahoda, sinoči pa so bili z izjemo prve tretjine v nekoliko podrejenem položaju, kar dokazuje tudi razmerje sproženih strelov - 29:20 v korist domačih. Vendar pa so imeli med vratnicami izjemno razpoloženega Finca Pekko Rinneja, ki je ukrotil vseh 29 tekmečevih poskusov in zaklenil mrežo četrtič v sezoni in 45. v karieri. Mož odločitve pa je bil Šved Viktor Arvidsson, ki je prejšnjo soboto dopolnil 24 let, tokrat pa končni izid postavil že v osmi minuti. 

Hokejistom Chicaga se je prvič po 23. aprilu leta 2012 (poraz z 0:4 proti Arizoni) pripetilo, da niso dosegli zadetka v domačem dvoboju končnice NHL. Druga tekma serije na tri zmage bo v noči na nedeljo, ravno tako v Chicagu. Nashville, zanimivo, ni še nikdar igral v finalu najmočnejšega ligaškega tekmovanja na svetu.

IZIDI LIGE NHL

Washington Capitals : Toronto Maple Leafs 3:2 - v podaljšku
Chicago Blackhawks : Nashville Predators 0:1
Anaheim Ducks : Calgary Flames 3:2