NHL: Vancouver devetič zapovrstjo na kolenih (VIDEO)

Hokejisti moštva New York Islanders so z domačo zmago s 4:2 prekinili niz treh zaporednih porazov.

Objavljeno
08. november 2016 07.05
SPO-HKO-HKN-VANCOUVER-CANUCKS-V-NEW-YORK-ISLANDERS
J. P.
J. P.

New York - Potem ko so hokejisti Vancouvra novo sezono lige NHL odprli s štirimi zaporednimi zmagami, zgolj enkrat so resda tekmeca odpravili po rednem delu, ni nihče pričakoval takšnega rezultatskega mrka, kot se jim je pripetil v zadnjih dveh tednih, ko so nanizali kar devet porazov zapovrstjo! Prvi so jih na kolena spravili Kralji iz Los Angelesa na čelu z Anžetom Kopitarjem, odtlej med drugim v kar štirih dvobojih niti niso dosegli zadetka, sinoči so se s še četrtega zaporednega gostovanja vrnili praznih rok.

S 4:2 so jih namreč v Barclays Centru odpravili Otočani iz New Yorka, ki so tako prekinili niz treh zaporednih porazov in vpisali peto zmago v sezoni. Dvoboj je bil izenačen, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov (32:32), izenačeno je bilo tudi še ob drugem odhodu na odmor. Za domače sta zadela Jason Chimera in Rus Nikolaj Kulemin, ki sta se prvič v sezoni vpisala med strelce, za goste pa Šved Daniel Sedin in Finec Markus Granlund, ki sta bila uspešna četrtič oziroma tretjič.

Odločila je torej zadnja tretjina oziroma obdobje 99 sekund med 50. in 51. minuto. Tedaj je namreč prekaljenega 36-letnega čuvaja mreže Ryana Millerja najprej spravil na kolena Cal Clutterbuck po odbitku, nato pa še Andrew Ladd, ki se je po bombi z modre linije veselil krstnega gola v majici novega delodajalca, h kateremu se je poleti preselil iz Chicaga. »Že tudi v prejšnjih obračunih smo igrali dobro, le z rezultati tega nismo znali podkrepiti. Fantje so si to zmago zaslužili,« se je smejalo trenerju gostiteljev Jacku Capuanu. »Najti bomo morali pot do zmage. Trenutno nam ni lahko. Prvi smo zadeli, nato pa tekmeca spustili zraven in napadali iz ozadja,« pa je poudaril strelec prvega gola na tekmi Sedin.

IZIDI LIGE NHL

Boston Bruins : Buffalo Sabres 4:0
New York Islanders : Vancouver Canucks 4:2
Florida Panthers : Tampa Bay Lightning 3:1