NHL: vodilni le stežka strl odprl najslabšega (VIDEO)

Hokejisti Washingtona so s 3:2 odpravili zasedbo Toronta, ki je bila več pri strelu. Junak T. J. Oshie s tremi podajami.

Objavljeno
03. marec 2016 07.45

Washington - Vodilno moštvo hokejske lige NHL, Washington Capitals, je imelo sinoči precej dela, da je s 3:2 strlo zelo žilav odpor najslabše zasedbe vzhodne konference (in to sicer v ligi), Toronta. Gostje so bili namreč na ledni ploskvi Verizon Centra podjetnejši, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov v okvir vrat (29:23 v njihovo korist), toda tekmeci so bili učinkovitejši.

Ključna je bila končnica prve tretjine, ko se je Washington v 19. minuti dokopal do vodstva z 2:0 potem, ko sta čuvaja mreže Jonathana Bernierja v razmaku pičlih 28 sekund matirala branilec Taylor Chorney, ki je zadel prvič v sezoni in drugič doslej v NHL, in ruski as Alex Ovečkin, ki se je s svojim že 41. golom še utrdil na čelu lestvice najboljših strelcev te sezone.

Toda gostje niso kar tako položili puške v koruzo. Terenska premoč se jim je obrestovala že v dugi minuti druge tretjine, ko je znižal mladi, 22-letni ruski desnokilni igralec Nikita Šošnikov, ki je v svoji krstni sezoni v NHL prvič zadel na komaj drugi odigrani tekmi. V deveti minuti zadnjega dela je nato izenačil še en napadalec, ki ne slovi po izjemni učinkovitosti: 29-letni center Colin Greening se je namreč med strelce vpisal šele drugič v sezoni in štiridesetič v karieri.

A na odgovor Washingtona ni bilo treba dolgo čakati, pravzaprav zgolj minuto in četrt. Gostitelji so namreč že po enajstih sekundah izkoristili številčno premoč ob izključitvi Šošnikova, z modre črte je sprožil izkušeni branilec Matt Niskanen in spravil na kolena dobro pokritega Bernierja. Zanimivo: pri prav vseh treh zadetkih Washingtona, ki je vpisal že 47. zmago v sezoni, je kot podajalec sodeloval T. J. Oshie. Hokejisti Toronta so pokleknili tretjič zapovrstjo.

IZIDI LIGE NHL

Washington Capitals : Toronto Maple Leafs 3:2
Detroit Red Wings : Chicago Blackhawks 2:5
Anaheim Ducks : Montreal Canadiens 3:2 - po kazenskih strelih