Niti izvrstni Bishop ni preprečil izpada zvezd (VIDEO)

Hokejisti St. Louisa so na sedmi tekmi konferenčnega polfinala premagali Dallas Stars po podaljšku z 2:1. 
Fotografija: Ben Bishop je bil v vratih Dallasa izvrsten, a vseeno ni uspel preprečiti poraza zvezd. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ben Bishop je bil v vratih Dallasa izvrsten, a vseeno ni uspel preprečiti poraza zvezd. FOTO: Reuters

V končnici lige NHL je znan še tretji udeleženec predzadnjega kroga bojev za Stanleyjev pokal. V finale zahodne konference je napredovala ekipa St. Louis Blues, ki je na sedmi tekmi konferenčnega polfinala z 2:1 premagala Dallas Stars ter s skupnim izidom 4:3 v zmagah napredovala v konferenčni finale.

Note iz St. Louisa se bodo v konferenčnem finalu pomerile z boljšim iz obračuna med San Jose Sharks in Colorado Avalanche. Odločilna sedma tekma, ki bo dala drugega finalista zahoda, bo v noči na četrtek v San Joseju.

Zmagovalec tekme v St. Louisu je bil znan šele po drugem podaljšku, saj je bil izid po prvih šestnajstih minutah igre, ko sta ekipi vsaka prišli do enega zadetka, nespremenjen do konca rednega dela tekme in prvega podaljška.

Vince Dunn je zadel v 14. minuti za vodstvo domačih, manj kot tri minute kasneje je bil uspešen Mats Zuccarello za 1:1. Nato pa so prišli do izraza obrambni igralci in oba vratarja. Zlati gol je padel po manj kot šestih minutah drugega podaljška, ko je v polno zadel Pat Maroon in St. Louis popeljal v konferenčni finale.



Vratar domačih Jordan Binnington je zbral 29 obramb, pri Dallasu pa je imel Ben Bishop na svojem seznamu kar 52 obramb, a ključnega strela vendarle ni uspel zadržati.

V vzhodni konferenci sta znana že oba konferenčna finalista. Carolina se bo pomerila z Bostonom. Prva tekma finala vzhodne konference, moštvi igrata na štiri zmage, bo v petek v Bostonu.

Komentarji: