Nova točka Kopitarja dovolj za vodstvo, ne pa tudi za zmago Kraljev

Toronto Maple Leafs pred svojimi navijači s 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) premagali Los Angeles Kings.
Fotografija: Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar (na sredini) je dosegel novo točko v NHL, potem ko je podal za zadetek Alexa Iafalla (levo). FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar (na sredini) je dosegel novo točko v NHL, potem ko je podal za zadetek Alexa Iafalla (levo). FOTO: Usa Today Sports

Toronto – Čeprav so losangeleški hokejski s slovenskim kapetanom Anžetom Kopitarjem na čelu bolje začeli tekmo v Torontu, so na koncu doživeli nov poraz v NHL. Javorovi listi so po zaostanku z 0:1 izkoristili prednost domačega ledu in zmagali s 3:1 (0:0, 1:1, 2:0).

Potem ko se je uvodna tretjina razpletla brez golov, je goste v 26. minuti po Kopitarjevem strelu oziroma podaji v vodstvo popeljal Američan Alex Iafallo. Toda veselje igralcev Los Angelesa ni trajalo dolgo, saj je osem minut pozneje izid poravnal Kanadčan Alexander Kerfoot.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnji tretjini, ko so Toronto Maple Leafs po zaslugi ameriškega zvezdnika Austona Matthewsa in švedskega asa Williama Nylanderja v 53. in 54. minuti v razmaku tridesetih sekund zabili dva zadetka in poskrbeli, da je zmaga ostala doma.

Drugi izidi – Columbus Blue Jackets : Vegas Golden Knights 1:2, New York Islander : Ottawa Senators 4:1, Philadelphia Flyers : Carolina Hurricanes 4:1, Montreal Canadiens : Boston Bruins 5:4, Winnipeg Jets : New Jersey Devils 1:2 – po kazenskih strelih, Dallas Stars : Colorado Avalanche 4:1, Calgary Flames : Arizona Coyotes 4:3 – po podaljšku, Anaheim Ducks : Minnesota Wild 2:4, San Jose Sharks : Chicago Blackhawks 4:2, Vancouver Canucks : St. Louis Blues 1:2 – po podaljšku.

Komentarji: