Nova zmaga za Olimpijo, nov poraz za Jesenice

Zmaji so s 5:1 premagali Ritten, železarji so z 1:4 klonili z Brunicom.
Fotografija: Olimpiji gre v tej sezoni bolje kot Jesenicam. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Olimpiji gre v tej sezoni bolje kot Jesenicam. FOTO: Roman Šipić

Hokejisti Olimpije so s 5:1 (1:1, 1:0, 3:0) ugnali Ritten in se učvrstili na drugem mestu lestvice alpske lige, Jeseničani pa so zabeležili nov poraz. V Podmežakli jih je s 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) premagal vodilni Brunico.

Po porazu z Brunicom Olimpijini hokejisti nanizali same zmage, današnja je sedma. Podobno kot na prejšnji so povedli, zadel je Kristijan Čepon v prvi tretjini, nato pa dovolili domačim, da so izenačili. A tokrat Olimpija ni dovolila preobrata, saj je bil zadnji del spet povsem njen.

Miha Zajc je že v drugi tretjini poskrbel za vodstvo z 2:1, ki so ga nato v zadnji utrdili še Nik Simšič, Žiga Pešut in Aleš Mušič, slednji celo z golom ob igralcu manj na ledu.

Olimpija ima na drugem mestu zdaj 83 točk, deset manj kot vodilni Brunico ter devet več kot tretji Lustenau. S to ekipo bodo Ljubljančani igrali naslednji teden doma, že v soboto pa jih čaka novo gostovanje, ko bodo igrali proti Bregenzerwaldu.
 

Slepi naboji Gorenjcev


Hokejisti Sij Acroni Jesenic pa so zabeležili nov poraz. Italijani so spet pokazali svojo največjo kakovost, dobro obrambo, predvsem se je izkazal njihov vratar Colin Keith Furlong, ki je ubranil 42 strelov. V prvi tretjini so sicer povedli, v drugi vodstvo povišali, a je David Rodman v 34. minuti domačim navijačem vrnil upanje.

V zadnjem delu so Jeseničani povsem stisnili goste pred njihova vrata, a gola niso dosegli, kljub veliki premoči v strelih (18:8). Ko pa so vratarja zamenjali s šestim igralcem, so prejeli še dva gola in igrišče zapustili sklonjenih glav. Razmerje v strelih je bilo 43:27 v korist slovenskih prvakov, ki bodo naslednjo tekmo odigrali že v soboto, ko bodo gostili ekipo iz Vipitena.

Komentarji: