Novi mejnik Anžeta Kopitarja v NHL

Hokejisti moštva Los Angeles Kings s 4:0 odpravili Edmonton Oilers.
Fotografija: Anže Kopitar (na sredini) se je takole veselil svojega jubilejnega 300. gola v NHL. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Anže Kopitar (na sredini) se je takole veselil svojega jubilejnega 300. gola v NHL. FOTO: AFP

Los Angeles – Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, ki kot kapetan poveljuje moštvu Los Angeles Kings, je dosegel nov mejnik na svoji blesteči športni poti. Zabil je namreč svoj jubilejni 300. gol v NHL.

Dosegel ga je v 51. minuti tekme z Edmonton Oilers, ki so jo Kralji na svojem ledu prepričljivo dobili s 4:0 (3:0, 0:0 1:0). Pred 31-letnim Hrušičanom, ki je na igrišču prebil skoraj 19 minut in sprožil le en strel, so za gostitelje v polno zadeli še Kanadčani Kyle Clifford (4.), Tyler Toffoli (10.) in Jeff Carter (14.).

Los Angeles, ki bo naslednjo tekmo odigral v noči na torek, ko bo gostoval pri San Jose Sharks, se je s tem uspehom povzpel z dna zahodne konference. Zdaj je predzadnji, točko pred moštvom St. Louis Blues.

Drugi izidi: San Jose Sharks : Tampa Bay Lightning 5:2, Philadelphia Flyers : Calgary Flames 2:3 – po podaljšku, Ottawa Senators : Minnesota Wild 3:4, Boston Bruins : Buffalo Sabres 2:1, Toronto Maple Leafs : Vancouver Canucks 5:0, Montreal Canadiens : Nashville Predators 1:4, Florida Panthers : Columbus Blue Jackets 3:4 – po podaljšku, St. Louis Blues : New York Islanders 3:4.

Komentarji: