Novinec prinesel Kraljem zmago v lokalnem derbiju (VIDEO)

Los Angeles Kings so zmagali šele drugič na zadnjih 15 tekmah. Anže Kopitar brez točk.
Fotografija: Anže Kopitar se je boril za vsak plošček. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Anže Kopitar se je boril za vsak plošček. FOTO: AFP

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL s 3:2 premagali Anaheim Ducks, slast zmage so okusili šele drugič v zadnjih 15 tekmah.

Junak tekme je bil novinec pri kraljih Carl Grundström, ki je dosegel drugi gol v drugem nastopu v dresu Los Angelesa. Slovenski as Anže Kopitar je ostal brez točke.



Los Angeles je vse tri gole dosegel že v prvi tretjini, najprej je bil uspešen Dustin Brown, za njim Kyle Clifford in nato še Grundström. Vmes je za Anaheim na 1:2 znižal Daniel Sprong, v zadnji tretjini na 2:3 Jakob Silfverberg.

Kralji so zmagali šele drugič na 15 tekmah. FOTO: AFP
Kralji so zmagali šele drugič na 15 tekmah. FOTO: AFP


Enaindvajsetletni Šved Grundström je postal drugi novinec v vrstah Los Angeles Kings, ki je dosegel gol na prvih dveh tekmah. Pred njim je to uspelo le še Brianu Boylu.

Obe moštvi iz Kalifornije imata za seboj slabo sezono, Anaheim je 14. na zahodu, Los Angeles pa 15. in pet točk za lokalnimi tekmeci.

Anže Kopitar nima dobre sezone. FOTO: AFP
Anže Kopitar nima dobre sezone. FOTO: AFP


Washington je vknjižil sedmo zaporedno zmago, tokrat je premagal Winnipeg s 3:1. Matthew Thachuk je ob zmagi Calgaryja s 6:3 proti Vegasu prvič v karieri dosegel tri gole in eno asistenco. Mikael Backlund je dodal dva gola in eno asistenco.
Boston je v rednem delu tekme izgubil prvič po januarju, s 4:2 je bil boljši Pittsburgh. Florida je s 6:1 nadigrala Detroit.

Preberite še:

Komentarji: