Odličen začetek, slab konec za Olimpijo

Ljubljanski hokejisti so v prvi tekmi nove sezone ICEHL doživeli poraz na gostovanju v Innsbrucku.
Fotografija: Hokejisti SŽ Olimpije so sklenjenih glav zapustili led v Innsbrucku. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Hokejisti SŽ Olimpije so sklenjenih glav zapustili led v Innsbrucku. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Hokejisti SŽ Olimpije so odprli sezono v ligi ICEHL (nekdanji EBEL) in za uvod na gostovanju pri Innsbrucku izgubili s 3:4 (2:1, 0:1, 1:2). Toda zmajem je sprva kazalo bolje, saj so vodili že z 2:0.

Začeli so odlično in v pičlih 82 sekundah dvakrat zadeli v polno. Najprej je bil v sedmi minuti natančen Gregor Koblar, potem še Kristjan Čepon. V uvodnem delu se je z obrambami nekajkrat izkazal tudi finski vratar Paavo Hölsa, a so se gostitelji kljub temu pred koncem prve tretjine vrnili v igro z zadetkom, ki so ga dosegli celo z igralcem manj na ledu.

Ko je nato v 25. minuti Alex Dostie zadel še drugič in poravnal rezultat na 2:2, se je zdelo, da bodo Tirolci zavladali pred svojimi navijači. Toda kljub terenski premoči se izid na semaforju dolgo ni spremenil. Šele v 53. minuti je Nico Feldner prvič poskrbel za vodstvo Innsbrucka.

Ljubljančani so nato v želji, da bi izenačili, pritisnili in ob koncu tvegali tudi z igro brez vratarja in dodatnim igralcem v polju. A tokrat se ni izšlo po zeleno-belih željah. Tirolci so pol minute pred koncem potrdil zmago z zadetkom na prazna vrata, tik pred iztekom tekme pa je nato Miha Logar kozmetično popravil končni izid na 3:4.Domači uvod v sezono ICEHL bo imela SŽ Olimpija v nedeljo (18.00), ko bo v dvorani Tivoli gostovala ekipa Graz99ers. V ljubljanskem klubu so za prvo domačo tekmo obljubili pester spremljevalni program, upajo pa, da bodo nato v sezoni predvsem z dobrimi igrami privabili čim več navijačev, ki so jih v zadnjih sezonah zaradi ukrepov proti širjenju novega koronavirusa močno pogrešali.

Komentarji: