Olimpija brez tekme, a vendarle ostala na vrhu

V alpski ligi močno okrnjen spored, na Jesenicah množična okužba brez hujših posledic.
Fotografija: Moštvi Jesenic in Olimpije sta se v zadnjem zanimivem derbiju, 8. oktobra, razšli brez zmagovalca (2:2), zdaj zaradi virusa oba tabora počivata. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Moštvi Jesenic in Olimpije sta se v zadnjem zanimivem derbiju, 8. oktobra, razšli brez zmagovalca (2:2), zdaj zaradi virusa oba tabora počivata. FOTO: Jure Eržen/Delo

Za številna hokejska moštva po Evropi ta zadnji sobotni hokejski večer ni bil prav lep. Mnogi so namreč morali svoje tekme odpovedati zaradi okužbe s koronavirusom, tudi naš prvi zvezdnik ledenih ploskev na stari celini, 31-letni Jan Muršak, je tokrat počival, saj njegovo moštvo Frölunde iz Göteborga ni igralo pri Leksandu, ker so gostitelji zaradi virusa v svoji slačilnici tekmo morali prestaviti. Z Muršakom bomo objavili pogovor v jutrišnjem Delu, rdeča nit zapisa pa bo prav boj s koronavirusom na Švedskem, kjer navadni smrtnik, v nasprotju s Slovenijo ali katerokoli drugo srednjeevropsko oz. sredozemsko državo, komaj zazna posebne razmere. 

V alpski ligi sta bili le dve tekmi, obe naši moštvi, SŽ Olimpija in SIJ Acroni Jesenice, sta počivali. Pri slednjem se je virus dodobra razširil, toda hujših posledic, kot nam je potrdil športni direktor kluba Marcel Rodman, k sreči ni. Igralci morajo počivati, tisto, ki so se izognili tej novi nevšečnosti, vadijo posamično, kdaj pa bo za železarje napočil čas za nadaljevanje AHL, še ni jasno. Podobno je tudi v ljubljanskem taboru, kjer niso potovali v Ritten, mestece v okolici Bolzana na Južnem Tirolskem, sprva zaradi okužbe pri tekmecih, nato so imeli tudi v svojih vrstah obolelega igralca. Vodstvo tekmovanja je tako moralo precej tekem preložiti, o prekinitvi lige pa ne razmišlja. Manevrski prostor za zaostale tekme se odpira ob koncu tedna – seveda le v primeru brezhibnih razmer tako v Podmežakli kot v Tivoliju –, saj bi med 5. in 8. novembrom sprva moral biti na Bledu močan reprezentančni turnir (Slovenija, Belorusija, Francija, Avstrija) in tako takrat ne bi bilo na sporedu AHL, toda zdaj je drugače, ker je prestavitvi turnirja na naslednje leto botrovala koronakriza. 

Tako sta bili tokrat v alpski ligi le dve tekmi (Vipiteno : Asiago 3:2, Brunico Fassa 4:3). Na lestvici navzlic preloženi tekmi v Rittnu z 12 točkami vodi Olimpija, sledita ji Vipiteno in Brunico po 10, Jesenice so s tremi točkami in zdaj dvema preloženima nastopoma (Feldkirch, Kitzbühel) na 9. mestu. 

Preberite še:

Komentarji: