Olimpija in Jesenice ekspresno v polfinale

Ljubljančani brez težav odpravili Vipiteno, Jeseničani Gardeno. Polfinale v četrtek.
Fotografija: Hokejisti SŽ Olimpije (v zelenem) so brez težav odpravili Vipiteno, polfinale bodo odprli naslednji četrtek. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Hokejisti SŽ Olimpije (v zelenem) so brez težav odpravili Vipiteno, polfinale bodo odprli naslednji četrtek. FOTO: Leon Vidic

Hokejisti SŽ Olimpije in Sij Acronija Jesenic so na najboljši možni način opravili s četrtfinalno nalogo v alpski ligi. Ljubljančani so s 3:0 v zmagah premagali Vipiteno, zadnjo tekmo v Tivoliju so dobili s 6:0 (2:0, 3:0, 1:0). Gorenjci so svoje delo v seriji opravili po treh tekmah, tretjo tekmo z Gardeno so dobili s 3:2 (2:1, 0:1, 1:0).

Tudi tretja tekma Olimpije je potekala kot prvi. Ljubljančani so od začetka zagospodarili na igrišču, pritiskali na vrata tekmecev, tako da je bilo hitro jasno, da Italijani nimajo veliko možnosti za presenečenje in da bo ta četrtfinalna serija hitro končana.

Po nekaj zgrešenih priložnosti je italijansko mrežo v osmi minuti načel Nik Simšič, ki je po protinapadu in podaji Marca-Oliverja Valleranda sam pridrsal pred vratarja, prvi poskus mu je ta ubranil odbitek pa je ljubljanski napadalec vendarle spravil za njegov hrbet. Tudi Žiga Pance je bil v 15. minuti za vodstvo 2:0 uspešen iz drugega poskusa, v prvem je zadel vratnico, odbit plošček pa je nato spravil v mrežo.


Prva tekma polfinala naslednji četrtek


Kakšna je bila premoč gostiteljev, so pokazali tudi trenutki ob koncu tretjine, ko so bili na ledu z igralcem, a bili kljub temu nevarnejši, zamudili so priložnost, da povedejo s 3:0. Jim pa je to uspelo že v prvi minuti druge tretjine. Tokrat sta Simšič in Vallerand zamenjala vlogi iz akcije za prvi gol, prvi strelec je bil tokrat podajalec.

Na 4:0 je povišal Anže Ropret, ki je v igri z igralcem več odbit plošček po strelu Aleša Mušiča spravil v mrežo, le nekaj trenutkov pozneje je bil drugič na tekmi natančen Pance. Čeprav so Ljubljančani stopili s plina, so v zadnjem še enkrat zadeli v polno, številčno premoč na ledu je izkoristil Mušič. V polfinalu bo najboljša ekipa rednega dela igrala proti Asiagu ali Cortini, prva tekma bo v četrtek, 8. aprila.

Tudi gorenjski hokejisti so opravili svoje delo z odliko. FOTO: Uroš Hočevar
Tudi gorenjski hokejisti so opravili svoje delo z odliko. FOTO: Uroš Hočevar


Tudi Jeseničani po treh tekmah v polfinalu


Tudi Jeseničani so tretjo tekmo dobili na podoben način kot prvi dve. Tekmeca niso nadigrali, bili pa so boljši ravno za toliko, kot kaže končni izid. Tekmo so sicer začeli nezbrano in zato bili hitro kaznovani, v zaostanku so se znašli po minuti in štirih sekundah. Po zaostanku z 0:1 je vratar Žan Us nekajkrat rešil ekipo, ki je s tem dobila dodaten zagon ter hitro prišla do preobrata. Žan Jezovšek je z močnim strelom od daleč izenačil nekaj trenutkov zatem, ko je zadel okvir vrat. Tudi Mirko Đumić je imel enak izkupiček, ki je dosegel gol in zadel tudi vratnico.

V drugi tretjini so bili domači za odtenek boljši, a gol so ob igralcu več dosegli Italijani. Pravzaprav je z avtogolom izenačil Nik Širovnik, ki ga je plošček nesrečno zadel v drsalko. Mož odločitve je bil Timotej Kočar, ki je v 48. minuti postavil končni izid, ki pa bi bil gotovo drugačen, če na vratih domačih ne bi bilo Usa. Nekajkrat je uspešno posredoval tudi v tretji tretjini, še v zadnji sekundi so imeli gosti stoodstotno priložnost, toda jeseniški vratar jih je razžalostil. V polfinalu se bodo Jeseničani merili s Pustertalom ali Lustenauom.

Preberite še:

Komentarji: