Olimpija ima novega vratarja

Prvi vratar hokejistov Olimpije bo v novi sezoni Američan Jeff Frazee, ki je že zaigral tudi v ligi NHL.

Objavljeno
06. julij 2016 20.58
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Med vratnici slovenskega hokejskega državnega prvaka Olimpije bo pred novo sezono stopil 29-letni Američan Jeff Frazee. K zmajem se bo preselil z Danske, kjer se je z moštvom Esbjerg Energy veselil naslova danskega državnega prvaka.

»Zelo se veselim, da bom v prihodnji sezoni zaigral za Olimpijo. Slišal sem, da je Ljubljana lepo mesto in komaj že čakam, da jo spoznam. Vem, da je liga EBEL močno tekmovanje. Upam, da bomo imeli v njej dobro sezono. Želim si, da bomo na vsaki tekmi v igri za zmago. Pri tem bom od sebe vsakokrat pričakoval igro na najvišji ravni. Veselim se tudi, da bom pobližje spoznal slovenski hokej. Zaradi vsega tega sem se zlahka odločil za prihod k Olimpiji,« je povedal Frazee.

Američan je podpisal enoletno pogodbo, moštvu se bo pridružil 1. avgusta, ko se bodo zmaji zbrali na skupnih pripravah.

Frazee sicer prihaja iz Burnsvilla v Minnesoti. V mlajših selekcijah je bil redni član ameriške mladinske reprezentance. Po uspešnih predstavah v razvojni ekipi, so ga na naboru leta 2005 kot 38. izbrali pri ekipi New Jersey Devils. Po naboru se je preselil v univerzitetno ligo NCAA, kjer je tri leta branil za univerzo v Minnesoti, nato pa za Vrage igral v ligi AHL. Priložnost je dobil tudi v najmočnejši ligi, v sezoni 2012/13 je za New Jersey zaigral ob porazu proti Carolini, na ledu je brez prejetega zadetka prebil slabih 19 minut.

Na seznamu želja je bil tudi reprezentančni vratar Robert Kristan, ki si še ni zagotovil nove sredine. Frazee bo v vratih zamenjal Kanadčana Olivierja Roya, ki se je pridružil moštvu VSV.