Olimpija in Jesenice izbrala najdaljšo pot do finala

Odločilni tekmi polfinala alpske lige bodo v soboto igrali na Gorenjskem in v Ljubljani.
Fotografija: Ljubljančani so zapravili prednost z 2:0, v soboto pa ne bodo imeli več popravnega izpita. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Ljubljančani so zapravili prednost z 2:0, v soboto pa ne bodo imeli več popravnega izpita. FOTO: Jože Suhadolnik

Hokejisti SŽ Olimpije so v četrti polfinalni tekmi alpske lige v gosteh izgubili z Lustenauom z 1:2 (1:1, 0:0, 0:1). Izid v zmagah je zdaj izenačen na 2:2, o finalistu bo odločala peta tekma v soboto (19.30) v Ljubljani. Hokejisti Sija Acronija Jesenic pa so razumljivo boljše volje, saj so v gosteh po podaljšku premagali Asiago s 3:2 (0:1, 1:0, 1:1; 1:0). Izid v zmagah je zdaj izenačen na 2:2, odločilna peta tekma bo v soboto (17.30) na Jesenicah.

Ljubljanski hokejisti, ki so v polfinale z Lustenauom vstopili kot jasni favoriti, so doživeli še drugo veliko razočaranje. Prvega so pred dvema dnevoma, ko so na svojem ledu klonili z 1:2, drugi šok pa je sledil danes, ko so z enakim izidom izgubili še enkrat, tokrat v gosteh. Ključen člen je bil tudi vratar Anthony Morrone, saj je imel spet odličen večer in je dvoboj končal z le enim prejetim golom in kar 41 obrambami. Slab konec je nakazala že prva tretjina, ko so se gostje na polovici znašli v zaostanku, zadel je Martin Grabher Meier. A je nato za kanček upanja na preobrat poskrbel Juuso Pulli z izenačenjem pol minute pred koncem prvega dela.

V nadaljevanju sta mreži dolgo mirovali, precej več dela kot Paavo Hölsä (na koncu 25 obramb) je imel sicer Morrone, a ga je odlično opravljal. Zato pa so se težave nad ljubljansko zasedbo spet zgrnile v 50. minuti, ob igralcu več, na klopi je bil Nik Simšič, so namreč domači spet zadeli, uspešen je bil Renars Karkls.


Jeseničani že drugič igrali podaljšek


V dosedanjem poteku polfinala so morali Jeseničani in hokejisti Asiaga dvakrat igrati podaljšek. Na prvi tekmi v Podmežakli je domača ekipa slavila z z zadetkom v 73. minuti, potem pa je na naslednjih dveh priložnost za kaj več zapravila s slabim obdobjem na tekmah. Na prvi v gosteh so železarji slabo odigrali drugi tretjino, ko potem niso več našli priključka, na tretji, ki so jo v torek igrali doma, pa je bila usodna le minuta slabe igre v zadnji tretjini, ko se po dveh hitrih golih Asiaga slovenska ekipa spet ni mogla vrniti.

Jeseničani so v polfinalu vstali od mrtvih, zato so gotovo optimistični pred sobotno tekmo. FOTO: Jože Suhadolnik
Jeseničani so v polfinalu vstali od mrtvih, zato so gotovo optimistični pred sobotno tekmo. FOTO: Jože Suhadolnik


Tudi današnji dvoboj je bil podobno tesen kot večina doslej. Začelo se je slabo za goste, saj so hokejisti Asiaga povedli v četrti minuti, strelec pa je bil Alex Frei, ki je v polfinalu že nekajkrat zadel v polno. Gostje so iskali priključek do konca prve tretjine, a ga ob disciplinirani igri na obeh staneh (prva izključitev je bila šele v 33. minuti) niso dočakali.

So pa zato izenačili na začetku druge, ko je za 1:1 poskrbel Sašo Rajsar, ki je v mrežo poslal odbiti plošček. To je bil edini zadetek v tem delu igre, ko so imeli Jeseničani tudi »power-play«, ki pa je ostal neizkoriščen. V tretji tretjini se je delo za goste začelo znova v 47. minuti, ko so se po zadetku Stevena McParlanda spet znašli v zaostanku. Domači bi s takšnim izidom prišli do finala, toda borbeni železarji so zmogli še eno izenačenje. V 54. minuti je za 2:2 poskrbel Nejc Stojan, do konca tega dela pa ni bilo več zadetkov in drugič v polfinalu sta šli ekipi v dodaten del igre.

Na koncu je bil tudi ta podaljšek srečen za slovensko ekipo. Tokrat je odločitev padla v 75. minuti, na srečo železarjev pa je z natančnim strelom od daleč v polno zadel branilec David Planko in tako svoji ekipi omogočil še eno tekmo in s tem spet odprl vrata v finale regionalnega tekmovanja. Pred tem je imel lepo priložnost še Žan Jezovšek, je pa na drugi strani tudi jeseniški vratar Žan Us dvakrat dobro posredoval in preprečil veselje domačim.

Preberite še:

Komentarji: