Olimpija in Jesenice na zadnjih tekmah leta na domačem ledu do zmag

SŽ Olimpija je v alpski ligi premagala Zell am See, Sij Acroni Jesenice pa KAC II.
Fotografija: Tako Gregor Koblar (levo) kot Nejc Stojan (desno) sta zadela na zadnjih letošnjih tekmah na domačih tleh. Prvi je prispeval dva gola za Olimpijo proti ekipi Zell am See, drugi enega za Jeseničane proti KAC II. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Tako Gregor Koblar (levo) kot Nejc Stojan (desno) sta zadela na zadnjih letošnjih tekmah na domačih tleh. Prvi je prispeval dva gola za Olimpijo proti ekipi Zell am See, drugi enega za Jeseničane proti KAC II. FOTO: Leon Vidic/Delo

Oba slovenska predstavnika v alpski hokejski ligi sta danes odigrala zadnjo domačo tekmo v letu 2018 in oba zmagala. SŽ Olimpija je v Tivoliju s 5:3 (1:3, 2:0, 2:0) premagala moštvo Zell am See, Sij Acroni Jesenice pa v Podmežakli s 6:0 (0:0, 4:0, 2:0) KAC II.
 

Ljubljančani so se pošteno namučili


Olimpija je sredi tedna, v sredo, v gosteh premagala KAC II, danes pa so se za novi dve točki Ljubljančani pošteno namučili. V 4. minuti je Gregor Koblar Olimpijo povedel v vodstvo, potem pa so gostje v razmaku desetih minut (med šesto in šestnajsto) trikrat zadeli in na odmor odšli s prednostjo dveh golov. Gostje so bili zelo učinkoviti, saj so tri od devetih strelov preobrnili v gol.

V drugi tretjini so Ljubljančani rezultat izenačili na 3:3, zadela sta Žan Jezovšek in Miha Zajc, slednji ob igri z igralcem več. Olimpija je bila boljši tekmec in je v tem delu igre sprožila 17 strelov, a se je v vratih gostov izkazal Dominik Frank, ki je odlično branil vse do 54. minute, ko je za novo vodstvo domačih ponovno zadel Koblar. Slabi dve minuti zatem pa je podajalec pri četrtem golu Olimpije David Planko zadel za povišanje vodstva in novo zmago Olimpije, ki je na lestvici zdaj tretja.
 

Mreža Jeseničanov ostala nedotaknjena


Jeseničani so zadnjo tekmo igrali pred slabim tednom dni, ko so v soboto v Ljubljani vnovič izgubili na derbiju, danes pa so visoko premagali zadnjeuvrščeno moštvo KAC II. Prva tretjina se je končala brez golov, v drugi pa so Jeseničani dvignili raven igre in povedli s 4:0. Zadeli so Eric Pance, Luka Bašič, Urban Sodja in Philippe Paradies. Z dvema podajama se je izkazal Tadej Čimžar.

V zadnji tretjini so bili Jeseničani še naprej boljši, kar sta z goloma kronala še Gašper Glavič v 43. minuti in Nejc Stojan z igralcem več slabe tri minute pred koncem tekme. Žiga Kogovšek, ki je branil četrtič letos, je prvič ohranil nedotaknjeno mrežo. Jeseničani na lestvici zasedajo deveto mesto.

Zadnjo tekmo letošnjega leta bosta obe slovenski moštvi odigrali v nedeljo, 30. decembra, v gosteh; Ljubljančani bodo gostovali pri Red Bull Juniors, Jeseničani pa pri današnjem nasprotniku Olimpije moštvu Zell am See.

Komentarji: