Olimpija iz Celovca s točko

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 36. kroga lige ICEHL v gosteh izgubili s celovško ekipo KAC po podaljšku s 3:4 (1:1, 1:2, 1:0; 0:1).
Fotografija: Olimpija in KAC sta prikazala zanimivo tekmo. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Olimpija in KAC sta prikazala zanimivo tekmo. FOTO: Leon Vidic

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 36. kroga lige ICEHL v gosteh izgubili s celovško ekipo KAC po podaljšku s 3:4 (1:1, 1:2, 1:0; 0:1).

Ljubljanski hokejisti, ki so decembra doživeli kar osem porazov in zdrsnili na predzadnje mesto v ligi, so novo leto začeli precej bolje. Potem ko so v nedeljo premagali Asiago, so bili danes zelo blizu uspehu tudi v Celovcu, a so se na koncu morali zadovoljiti s točko za poraz po podaljšku.

Celovčani so pred tednom dni v Tivoliju slavili prepričljivo s 6:1, a že takrat je bil vtis zeleno-bele zasedbe vsaj v prvi polovici dober. Takrat je šepala učinkovitost, danes pa so Ljubljančani tudi zadevali.

Korošci, ki se borijo za mesta med prvimi šestimi in s tem neposreden vstop v končnico, so tako morali slovenske tekmece večji del dvoboja loviti. Za prvo ljubljansko vodstvo je poskrbel Marc Olivier Vallerand že na začetku dvoboja, izenačil je slovenski reprezentant v dresu rdečih Rok Tičar, ko so imeli Celovčani dva igralca več.

A tudi začetek drugega dela je pripadel gostom, zadel pa je Žiga Mehle. A so si nato gostje dovoli napako in ob prednosti igralca več so jim tekmeci ušli v protinapad in izenačili, le nekaj minut pozneje pa ob izenačenih močeh na ledu še povedli.

Tako je bilo videti, da bo KAC vendarle upravičil vlogo favorita. A se borbeni gostje še niso predali, tri minute pred koncem pa je na 3:3 izenačil Chris Neill in izsilil podaljšek.

V tem so imeli gostje dvakrat smolo: najprej je Vallerand zadel okvir gola, ko pa je do konca manjkalo samo še pet sekund, je domači vratar Sebastian Dahm podal plošček izza gola, do njega je prišel Lucas Lessio in tik pred koncem premagal gostujočega vratarja Anthonyja Morrona za 4:3.

Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani igrali v petek, ko bodo gostili zadnjeuvrščeni Vorarlberg.

Lestvico zagotavlja SofaScore

Preberite še:

Komentarji: