Olimpija in Jesenice do prve zmage v končnici

Ljubljanski hokejisti so v Tivoliju premagali Ritten s 3:0 in dobro začeli pot proti polfinalu alpske hokejske lige. 
Fotografija: Olimpija bi si za nasprotnika lahko izbrala tudi Jesenice, a so se večnim derbijem raje izognili. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Olimpija bi si za nasprotnika lahko izbrala tudi Jesenice, a so se večnim derbijem raje izognili. FOTO: Roman Šipić/Delo

Hokejisti SŽ Olimpije so v prvi četrtfinalni tekmi alpske lige premagali Ritten s 3:0 (0:0, 2:0, 1:0). V četrtfinalu moštvi igrata na štiri zmage, naslednja tekma bo v sredo na Južnotirolskem.

Ljubljanski klub je bil med četverico, ki si je kot prva po rednem delu zagotovila neposredno uvrstitev. Pri izbiri tekmeca za četrtfinale, izbrali so kot drugi za Pustertalom, so se v ljubljanskem taboru v petek odločili za Ritten, čeprav bi lahko teoretično poskrbeli tudi za slovenski obračun z Jeseničani.

Z Rittnom imajo zeleno-beli letos pozitivne izkušnje, na prvi tekmi rednega dela so septembra zmagali s 5:1, v gosteh pa februarja prav tako s 5:1.
 

Trangust zbral kar 43 obramb


Danes so bili večji del dvoboja domači boljši, toda dolgo so se gostje odlično upirali v obrambi, v vratih pa je bil razpoložen Thomas Trangust (na koncu je imel 43 obramb). Zmaji so nizali priložnosti, dvakrat zadeli okvir vrat, bili tudi sami pred vratarjem, zadeli pa niso vse do 35. minute, ko je iz bližine plošček v mrežo spravil kapetan Aleš Mušič. Le tri minute pozneje so domači kronali še številčno prednost, strelec je bil po lepi akciji Miha Zajc.

V zadnji tretjini so se gostje prebudili, postajali vse nevarnejši, obenem pa skušali z grobo igro spraviti tekmece iz tora. Domači niso izkoristili prednosti dveh igralcev, so pa zdržali brez prejetega gola do konca; v zadnji minuti so hokejisti Rittna zaigrali brez vratarja, toda prazen gol je izkoristil Mušič in potrdil zmago.

Tekme v četrtfinalu bodo še 20., 22. in 24. marca, če zmagovalec še ne bo odločen, pa še 26., 28. in 30. marca. Polfinale se bo začel 1. aprila, v tem delu pa bodo moštva igrala le na tri zmage.
 

Jeseničani do velike zmage


Hokejisti Jesenic so končnico začeli na gostovanju v Asiagu, ki si je železarje izbral za tekmece v četrtfinalu. A se jim vsaj na prvi tekmi izbira ni obrestovala, Jeseničani so v prvi tretjini prek Gašperja Glaviča povedli z 1:0, izenačil je Naclerio v drugem delu, pomembno prvo zmago v seriji pa je Jesenicam z zadekom manj kot tri minute pred koncem tekme priboril Jaka Sodja.

Naslednja tekma bo v sredo ob 19. uri v Podmežakli. 

Komentarji: