Olimpija močnejša za tri Slovence

Hokejsko moštvo Telemach Olimpija je podpisalo pogodbe z Andrejem Hebarjem, Alešem Silo in Žigo Pešutom.

Objavljeno
27. junij 2013 14.29
HOKEJ
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Aktualni državni prvak Telemach Olimpija sestavlja igralski kader za novo sezono. Iz ljubljanskega moštva so danes oznanili podpise pogodb s tremi slovenskimi hokejisti Andrejem Hebarjem, Alešem Silo in Žigi Pešutom.

Andrej Hebar je za Olimpijo igral že v pretekli sezoni, zdaj pa se je odločil za enoletno podaljšanje sodelovanja. Zmajem se je pridružil lanskega decembra iz Medveščaka in na 25 tekmah lige EBEL vknjižil 14 točk (7 golov in 7 podaj).

V vrste aktualnega slovenskega prvaka se vrača vratar Aleš Sila, ki je podpisal dvoletno pogodbo. Sila se je v sezoni 2007-08 se je preizkusil v severnoameriški mladinski ligi NAHL kjer je zbral 18 nastopov za Springfield Jr. Blues. Po sezoni se je vrnil pod Rožnik ter za zmaje 61-krat stopil med vratnici v ligi EBEL. V tem času je bil član slovenske izbrane vrste na dveh svetovnih prvenstvih divizije I. Sredi sezone 2010-11 se je preselil v Gradec k takratnemu drugoligašu ATSE. Po propadu članskega moštva se je vrnil v Slovenijo. Zadnje leto je bil član zaloške Slavije s katero je osvojil srebrno medaljo tako v ligi INL kot v državnem prvenstvu. V premierni izvedbi lige INL je bil Aleš Sila najboljši golman tekmovanja.

Olimpija je poleg Hebarja in Sile v svoje vrste pripeljala še novinca Žigo Pešuta, ki je podpisal triletno pogodbo. 20-letni mariborski napadalec se je po igranju za mlajše selekcije mariborskih lisjakov pred sezono 2009/10 odločil za odhod v tujino. Postal je član švedskega Grumsa za katerega je igral tako v mladinskih selekcijah U18 kot U20. Ob dobrih igrah je priložnost dobil tudi v članski konkurenci kjer je, v 3. švedski ligi, na 6 tekmah dosegel 7 golov ter eno podajo. Iz Švedske ga je hokejska pot vodila na Češko kjer je v mladinski ligi oblekel dres Slezan Opave ter Mlade Boleslavi. Član Mlade Boleslavi je bil tudi v minuli sezoni a prave priložnosti ni dobil. Ob koncu sezone je kot posojen igralec v končnici tretjeligaškega tekmovanja zaigral za NED Hockey Nymburk