Olimpija še vedno upa na vstop v elitni razred

Videokonferenca vodstva alpske lige razkrila možnost scenarija s štirimi skupinami, Ljubljančani obenem še vedno merijo tudi na vstop v elitno BAHEL.
Fotografija: Žiga Pance je najodmevnejša okrepitev Olimpijinega moštva na poti k visokim tekmovalnim in organizacijskim ciljem. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Žiga Pance je najodmevnejša okrepitev Olimpijinega moštva na poti k visokim tekmovalnim in organizacijskim ciljem. FOTO: Jure Eržen/Delo

Tudi danes zvečer, ko je bilo v Tivoliju redno letno zasedanje skupščine ŠZ Olimpija, še ni bilo povsem jasno, v katerem tekmovanju bo ljubljanski hokejski klub štartal v novi sezoni. Prijavljen je za alpsko ligo (AHL), v kateri bi branil lovoriko iz pomladi 2019, vendar pa najbolj ambiciozni člani ljubljanskega tabora, kajpak pa tudi marsikateri od privržencev, ne skrivajo, da bi že v novi sezoni radi imeli svojo moštvo v najvišjem hokejskem razredu v regiji. Zato so pri klubu pred dnevi oddali prijavo tudi za to tekmovanje, do konca tedna, predvidoma v petek, pa naj bi bilo zares znano, na kateri ravni se bodo zmaji borili od oktobra naprej. Ne nazadnje ob začetku prihodnjega tedna v Tivoliju pripravljajo novinarsko konferenco s predstavitvami svojih okrepitev, takrat pa bodo že morali tudi razkriti strateške in tekmovalne cilje.

Za nekdanjo EBEL, ki se zdaj zaradi prihoda novega pokrovitelja imenuje BAHEL, se v Tivoliju temeljito pripravljajo, kot nam je že sredi prejšnjega tedna govoril športni direktor kluba Jože Kovač, za sezono 2021/22. Toda nekateri dejansko še vedno ohranjajo tudi upanje, da bi že v prihajajoči jeseni na ledu prenovljene dvorane – tudi z zaslonom nad sredino igrišča po vzoru sodobnih športnih objektov – gostili najboljša moštva Avstrije, Madžarske in Italije. K tej druščini bo pristopila tudi ekipa Bratislava Capitals, za katero seveda ni mogoče pisati, da predstavlja elito svoje države, saj gre za umetno tvorbo brez kakršnekoli spoštovanja vredne tradicije, ki doslej sploh ni igrala v najvišjem slovaškem ligaškem razredu! "To drži, res to moštvo še ni okusilo extralige, a pri klubu so nam zagotovili konkurenčnost, saj bodo okrepili zasedbo iz prejšnje sezone," nam je sporočil iz pisarne vodstva tekmovanja Vinzenz Winter, sicer predstavnik za stike z javnostjo pri BAHEL.

Zaenkrat pa tako ostajajo na zmaji ostajajo med 16 udeleženci AHL, ki jih bodo za začetek razdelili v štiri skupine. Moštvi Jesenic in Olimpije po tem načrtu ne bi bili v eni skupini, bi se pa srečali pozneje med sezono, saj spored načrtuje medsebojne tekme prav vseh udeležencev.

Preberite še:

Komentarji: