Olimpija po novi zmagi že na drugem mestu

Hokejisti Olimpije so v Tivoliju brez posebnih težav odpravili Fasso Falcons s 7:3 in se prebili na drugo mesto lestvice AHL. V soboto derbi s Pustertalom. 

Objavljeno
09. januar 2019 22.07
Posodobljeno
09. januar 2019 22.10
Hokejisti Olimpije so pred derbijem s Pustertalom vknjižili novo zmago. FOTO: Tomi Lombar/Delo
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Ljubljana - Varovanci Jureta Vnuka so pokazali odlično igro s številčno premočjo na ledu, ki je bila njihova rak rana v zadnjih tekmah, v šestih poskusih so bili v "power playu" petkrat uspešni. Ob igralcu več na ledu so bili natančni Sašo Rajsar (6.), Miha Zajc (24.), Aleš Mušič (29.), Kristjan Čepon (43.) in Janez Orehek (45.), pri izenačenem številu igralcev na ledu pa sta gola dosegla tudi Luka Ulamec (8.), ki je pred golom preusmeril ploščico po strelu Nejca Brusa, in Čepon (55.), ki se je tako edini dvakrat vpisal med strelce.

Ljubljančani so bili skozi celotno tekmo nekoliko boljši tekmec - razmerje strelov je bilo 40:32 v njihovo korist, izvedli so nekaj lepih akcij, čeprav je dobrih 462 gledalcev dobilo občutek, da ne igrajo s polno močjo in varčujejo z močmi pred sobotnim prestižnim obračunom s Pustertalom. Ta ima pred njimi 16 točk prednosti, doslej je izgubil le dve tekmi.

»Z igro nisem najbolj zadovoljen, z rezultatom sem. Proti Pustertalu bomo morali igrati bolje, predvsem hitreje. Nam je pa končno steklo v igri z igralcem več,« je po tekmi dejal Vnuk.