Olimpija po slabem začetku visoko premagala Cortino

Ljubljanski hokejisti so v alpski ligi s 7:3 odpravili italijanskega predstavnika in se utrdili na vrhu lestvice.
Fotografija: Zmaje sta prebudila zgodnja zadetka Italijanov, v nasprotnikovo mrežo so pospravili sedem ploščkov. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Zmaje sta prebudila zgodnja zadetka Italijanov, v nasprotnikovo mrežo so pospravili sedem ploščkov. FOTO: Leon Vidic/delo

Hokejisti SŽ Olimpije so na tekmi alpske lige z visokih 7:3 premagali italijansko Cortino in se utrdili na vrhu lestvice.

Zmaji so tekmo začeli slabo, saj je Kanadčan Mike Cazzola najprej v 12. minuti povedel goste v vodstvo, v 14. pa ob igralcu več na ledu povišal na 2:0.  A še pred prvim odmorom je Olimpija izničila zaostanek, Miha Zajc je zadel v 15., Jan Drozg pa v 16. minuti.

Strelski pohod Olimpije je v drugi tretjini nadaljeval Žiga Pance, ki je bil uspešen v 29. in 32. minuti (drugega ob igri z dvema igralcema več), Nik Simšič pa je v 34. minuti zadel za izid tretjine 5:2.

V zadnjih dvajsetih minutah so bili doseženi še trije goli. Aleš Mušič je Ljubljančane v 47. minuti popeljal v vodstvo s 6:2, dve minuti kasneje je za Cortino zadel Remy Giftopoulos, odlično tekmo zmajev pa je z golom v 51. minuti zaokrožil Anže Ropret.

Olimpijo že v torek čaka tekma z Rittnom, prihodnjo soboto pa gostovanje v Asiagu.

Alpska liga
SŽ Olimpija : Cortina 7:3 (2:2, 3:0, 2:1)
Zajc 15., Drozg 16., Pance 29., 32., Simšič 34., Mušič 47., Ropret 51.; Cazzola 12., 14., Giftopoulos 49.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: