Olimpija tudi v naslednji sezoni v ligi AHL

Iz vodstva hokejskega kluba Olimpija so danes sporočili, da bodo po tehtnem premisleku še eno sezono ostali v alpski ligi. 
Fotografija: Hokejisti Olimpije bodo v prihodnji sezoni poizkušali ubraniti vse naslove. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Hokejisti Olimpije bodo v prihodnji sezoni poizkušali ubraniti vse naslove. FOTO: Leon Vidic/Delo

Hokejisti SŽ Olimpije bodo tudi v prihodnji sezoni igrali v alpski ligi, so sporočili iz ljubljanskega kolektiva. Tekmovanje, v katerem so v minuli sezoni Ljubljančani slavili in si želijo to ponoviti, se bo predvidoma začelo sredi septembra. "Vodstvo kluba se je po tehtnem premisleku in več pogovorih z vodilnimi lige Ebel odločilo, da bo klub tudi v prihodnji sezoni tekmoval v alpski hokejski ligi," so v klubu zapisali v sporočilu za javnost.

Kot pravijo, jedro ekipe ostaja nespremenjeno. "Trenutno imamo sestavljenega približno 90 odstotkov moštva. Nova okrepitev je slovenski reprezentant Miha Logar, ki k nam prihaja iz Francije, z nekaj potencialnimi okrepitvami se še pogovarjamo. V klubu ostajamo zvesti naši strategiji, ki podpira razvoj slovenskega hokeja, zato bodo tudi v prihodnje naše moštvo sestavljali zgolj slovenski igralci," poudarjajo zeleno-beli.
 

Prvič tudi v celinskem pokalu


Ekipa je sicer že končala tritedenske bazične priprave, nove priprave na sezono pa se bodo začele 29. julija. Del priprav bo tudi nekaj pripravljalnih tekem, doslej so potrjene 15. avgusta z Dunaujvarosem v Tivoliju, 16. avgusta z VSV v Beljaku in mednarodna hokejska liga ne Bledu med 22. in 25. avgustom.

Prvič pa bodo Ljubljančani igrali tudi v celinskem pokalu, in sicer med 18. in 20. oktobrom v Rittnu.

Komentarji: