Olimpija z gladko zmago v Val Gardeni odgnala zadnji preplah

Jeseniško moštvo ni bilo kos zahtevni nalogi v Asiagu po enomesečni odsotnosti v alpski ligi.
Fotografija: Ljubljanski kapetan Žiga Pance je z vodilnim golom hitro opravil z bremenom pomembne tekme. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Ljubljanski kapetan Žiga Pance je z vodilnim golom hitro opravil z bremenom pomembne tekme. FOTO: Leon Vidic/Delo

Bera slovenskih hokejskih moštev je bila na italijansko praznično sredo treh kraljev polovična. Ljubljanski zmaji so se odrezali s prepričljivo zmago v Val Gardeni (5:0; 2:0, 2:0, 1:0; Pance, Simšič, Mehle, Zorko, Čimžar), jeseniški železarji so po dolgi odsotnosti z ledenih ploskev alpske lige doživeli poraz v Asiagu z 0:3 (0:1, 0:1, 0:1).

Olimpija se je po bolečem porazu v Podmežakli, po katerem so davek z odhodom iz kluba plačali trije hokejisti (Jure Sotlar, David Planko, Janez Orehek), hitro pobrala. Osvojila je pomembne točke v smučarski Val Gardeni, zaenkrat še brez nove finske okrepitve Juusa Pullija, in tako na 2. mestu nadaljuje lov za vodilnim Brunicom.  

Zmaji so bili za razred boljši od nocojšnjih gostiteljev, igrali precej bolj aktivno v napadu, prvo breme je snel že kapetan Žiga Pance (tudi nanj so letele v zadnjih dneh kritike, da na ledu ne potrjuje ugleda dolgoletnega reprezentanta) z vodilnim golom že po pičli poltretji minuti igre. Pozneje se je odrezal z golom tudi Nik Simšič, še eden dolžnikov glede na pričakovanja, pot h končni zmagi je bila odprta. Olimpija ima sicer tekmo manj kot prvouvrščeni Brunico, v soooto se bo doma pomerila z Bregenzerwaldom.

Jeseničani v Asiagu niso ponovili lepe predstave z zadnjega slovenskega derbija. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Jeseničani v Asiagu niso ponovili lepe predstave z zadnjega slovenskega derbija. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Kar težko je verjeti, da sredi zime Jeseničani cel mesec niso igrali tekme za točke alpske lige. Toda splet različnih okoliščin, najpogosteje pa okrog boja z zoprnim virusom, je botroval številnim prestavitvam tekem, naneslo je tako dejansko, da železarji z izjemo dveh domačih derbijev v državnem prvenstvu pet tednov niso imeli resnejše preizkušnje.

Ta današnja pa je bila med zahtevnejšimi v alpski ligi, saj italijanski tradicionalni klub Asiago vedno znova ohranja visoke cilje v tekmovanju, Gorenjci mu tokrat niso bili kos. Pa so se mu spodobno zoperstavili v domala enakovrednem razmerju strelov (25:23 za Asiago), toda srečnega konca po scenariju zadnjega slovenskega derbija za Jesenice le ni bilo. V lov za novimi točkami pa se bodo spustile že to soboto v Podmežakli proti Vipitenu.  

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: