Olimpija z Lustenauom, Jesenice z Asiagom

V četrtfinalu alpske lige Avstrijci izločili nove člane ICEHL. Prvi tekmi polfinala v četrtek na ljubljanskem in jeseniškem ledu.
Fotografija: Hokejisti Olimpije in Jesenic zdaj vedo, proti komu bodo v četrtek odprli polfinale alpske lige. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Hokejisti Olimpije in Jesenic zdaj vedo, proti komu bodo v četrtek odprli polfinale alpske lige. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

V alpski hokejski ligi sta znana tekmeca slovenskih klubov v prihajajočem polfinalu. Potem ko je Lustenau nocoj še drugič zapored odpravil hokejiste iz Brunica, tokrat s 3:1, je jasno, da novega člana prestižne ICEHL ne bo med štirimi najboljšimi v tej sezoni alpske lige.

Po vsem videnem v zadnjih tednih je takšen razplet presenetljiv, toda tik pred končnico se je več igralcev italijanskega moštva okužilo s koronavirusom, zato so morali štart četrtfinala preložiti, na prvi tekmi doma pa so nato igrali močno zdesetkani. Tako so hokejisti s Predarlskega izkoristili ponujeno priložnost, realno pa proti Olimpiji, najboljšemu moštvu rednega dela, nimajo realnih možnosti za uvrstitev v finale.

Precej bolj ogorčen in izenačen boj gre pričakovati v dvoboju Jesenic in Asiaga. Železarji si močno želijo prvič v teh zadnjih petih letih v veliki finale, predvidoma pa bi imeli lažje delo z Brunicom, ki bi bil njihov tekmec, če bi preskočil četrtfinalno oviro. Proti temu moštvu so Jeseničani ponavadi igrali bolje kot z Asiagom, pa še povrh bi imeli precej krajšo pot na gostovanje, kar je v zgoščenem koledarju končnice prav tako pomembno.  

Prvi tekmi polfinala bosta v Ljubljani in na Jesenicah v četrtek, 8. aprila.

Komentarji: