Olimpiji in Jesenicam po tri točke

Ljubljančani in Gorenjci so tudi drugič premagali drugi ekipi Celovca in Linza.
Fotografija: Žiga Pance je zabil tri gole v Celovcu. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Žiga Pance je zabil tri gole v Celovcu. FOTO: Leon Vidic/Delo

Hokejisti SŽ Olimpije in Sij Acronija Jesenic so vpisali po tri točke v alpski ligi. Ljubljančani so bili tudi v drugo boljši od druge ekipe Celovca, Gorenjci pa od druge zasedbe Linza.

Jeseničani so zmagali proti ekipi Steel Wings Linz II in zmagali, tokrat v gosteh s 4:2 (0:0, 1:1, 1:3). Prvo tekmo so doma dobili s 5:0, kar pomeni, da so zmago s skupnim izidom 9:2 proti avstrijski ekipi vpisali Gorenjci. Za Jeseničane so zadeli Jaka Šturm v 33., Blaž Tomaževič v 42. in 60., 21 sekund pred koncem pa je končni izid postavil Erik Svetina.

V tem delu lige bodo Jeseničani po obračunu z Linzem igrali še dve tekmi z drugo ekipo moštva KAC iz Celovca (17. in 22. oktobra), 24. oktobra pa se bo nato začel redni del lige z običajnim točkovanjem po vsaki tekmi.

»Tudi v to tekmo smo šli kot v domačo. Hoteli smo zmagati. Nič nismo gledali na to, da smo bili pred tekmo v prednosti s 5:0. Linz je pokazal veliko boljšo predstavo kot na Jesenicah. Kljub temu smo bili boljši čez celo tekmo. Na koncu se je pokazal naš karakter, odigrali smo s srcem, tako kot znamo, in na koncu zasluženo zmagali. Tako gremo lahko z dvignjenimi glavami iz Linza in se veselimo prvih treh točk v alpski ligi. Zdaj se bomo spočili in pripravili na sobotno tekmo,« je povedal Tomaževič.
 

Hat-trick Panceta


Ljubljančani pa so na drugi tekmi proti ekipi KAC II zmagali z 12:3 (2:1, 4:1, 6:1). Prvo tekmo v gosteh so Ljubljančani dobili s 4:1 in tako vpisali zmago proti tekmecu s skupnim izidom kar 16:4. Pri Olimpiji so se med strelce vpisali Žiga Pance (3.), Anže Ropret (9., 41., 58.), Miha Zajc (22., 60.), Miha Logar (24., 50.), Janez Orehek (33.), Tadej Čimžar (39.), Luka Ulamec (43.) in Luka Zorko (53.).

V tem uvodnem delu nato Ljubljančane čaka še dvojni dvoboj z drugim moštvom Linza, tekmi bosta 17. in 22. oktobra, 24. oktobra.

Preberite še:

Komentarji: