Olimpiji novi naslov državnih prvakov

Ljubljanski hokejisti so bili v finalni seriji na dve zmagi še drugič boljši od Jeseničanov. Tako so ubranili domačo lovoriko.
Fotografija: Olimpijini hokejisti se veselijo že 26. naslova državnih prvakov, 18. v samostojni Sloveniji. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Olimpijini hokejisti se veselijo že 26. naslova državnih prvakov, 18. v samostojni Sloveniji. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Na odločitev o novem državnem prvaku v hokeju ni bilo treba dolgo čakati. Tako kot pred enim letom so igralci SŽ Olimpije potrdili vlogo favorita in podobno kot na prvi tekmi v Ljubljani tudi danes pred 2500 gledalci v dvorani Podmežakla slavili zmago, tokrat s 6:3 (3:0, 2:1, 1:2; Šturm 9., 43., Simšič 10., Magovac 18., Zajc 22., Sodja 34.; Blomberg 23., Rajsar 54., Logar 57.).

Glasni domači gledalci so seveda tokrat upali na drugačen scenarij, a ko so zmaji prav z lahkoto že v uvodni tretjini zabili tri gole ob pretirano statični domači obrambi, je bilo jasno, da so si na stežaj odprli vrata k novi lovoriki. Železarji so sicer poskušali zasukati rezultat, pokazali so več dobrega hokeja kot na uvodni tekmi v Ljubljani in ne nazadnje poraz v zadnji tretjini omilili, toda podobno kot na prvi tekmi je bil vnovič viden kakovostni prepad med moštvoma, ki igrata v različnih mednarodnih tekmovanjih.

Hokejisti Olimpije so bili korak pred Jeseničani. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Hokejisti Olimpije so bili korak pred Jeseničani. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Novi-stari državmi prvaki bodo zdaj nadaljevali lov za desetim mestom v rednem delu ICEHL in tako tudi vizum drugega dela tekmovanja. Do konca tega ligaškega dela imajo še 14 tekem. Pred Jeseničani pa bo čez slab teden, v četrtek, uvodna tekma drugega dela v alpski ligi.

Preberite še:

Komentarji: