Olimpiji zmaga brez prejetega gola

Za Ljubljančane so v gosteh pri Rittnu v polno zadeli Ropret, Pance, Čimžar in Logar. Hölsä 24 obramb.
Fotografija: Olimpija ohranja dobro formo. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Olimpija ohranja dobro formo. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige v gosteh premagali Ritten s 4:0 (2:0, 1:0, 1:0). Potem ko je novi koronavirus tudi v zadnjih dneh posegel v koledar alpske lige, so Ljubljančani le dočakali naslednji regionalni obračun.

Prejšnji teden bi morali igrati domačo tekmo z Rittnom, a so jo v vodstvu tekmovanja prestavili, zdaj pa so se z istim tekmecem pomerili v gosteh.

Ljubljanska ekipa je obdržala dobro formo z zadnje tekme regionalnega tekmovanja, ko je pred skoraj 14 dnevi premagala Vipiteno s 5:1. Takrat so zmaji odpor tekmecev strli v drugi polovici dvoboja, tokrat pa so temelje za zmago postavili že prej.
Danes je namreč Anže Ropret v polno zadel že v 34. sekundi tekme. V prvi tretjini pa je nato za mirnejše nadaljevanje zadel še Žiga Pance.

Ljubljančani so tretji zadetek dosegli na začetku druge tretjine celo z igralcem manj, ko je bil na klopi za kaznovalne Miha Zajc, je za 3:0 poskrbel Tadej Čimžar.
 

Hölsä ohranil mrežo nedotaknjeno 


Slovenska ekipa je nato brez večjih težav zadržala prednost, obenem pa so gostje poskrbeli še, da je vratar Paavo Hölsä ostal brez prejetega zadetka s 24 obrambami. Za piko na i pa je uspešen večer s četrtim zadetkom v mreži domačih končal Miha Logar v 59. minuti, ko so gostje izkoristili igralca več na ledu.

Naslednja tekma v alpski ligi zeleno-bele čaka v soboto, ko bodo spet gostovali, njihov tekmec bo Vipiteno.

Preberite še:

Komentarji: