Olimpijina osma v nizu

Na prvi tekmi po daljši prekinitvi sezone AHL je Olimpija ugnala Zell am See.
Fotografija: Ljubljančani so po dvotedenskem premoru opravili malo težji trening in se ogreli za zahtevnejšo jutrišnjo tekmo s Cortino. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Ljubljančani so po dvotedenskem premoru opravili malo težji trening in se ogreli za zahtevnejšo jutrišnjo tekmo s Cortino. FOTO: Jože Suhadolnik

Potem ko so reprezentančni turnirji po Evropi botrovali dvotedenskemu oddihu v ligaških hokejskih tekmovanjih, so se sinoči spet prižgali žarometi po dvoranah alpske lige. Tudi v Tivoliju, kjer je SŽ Olimpija za osmo zaporedno zmago ugnala Zell am See in z novimi tremi točkami skočila prav na vrh lestvice. V soboto se bodo zmaji v derbiju pomerili s četrtouvrščeno Cortino.

Hokej se je vrnil v Tivoli! V starih časih, denimo tisti uvodni sanjski dobi EBEL, bi se ljubljanske tribune po 14-dnevnem postu lepo napolnile, zdaj je pač drugače, tako da so tokrat na Olimpijino predstavo prišli le najzvestejši privrženci. Ti so seveda pričakovali nove tri točke in tako nadaljevanje poslanstva zmajev v boju za odlično izhodišče pred drugim delom sezone.

Zmaji so bili v polju tokrat močnejši od tekmecev, ki so pač zaradi Jake Avgustinčiča, edinega slovenskega trenerja na klopi katerega od avstrijskih moštev v AHL, zdaj pod posebnim drobnogledom hokejskih zanesenjakov pri nas, toda izid sinoči le ni razkrival pretirane domače premoči. Olimpija se je kot že večkrat doslej soočila z nenatančnostjo pred vrati tekmeca, a vseeno ima v svojih vrstah toliko več kakovosti kot Zell am See, da pravzaprav ta zmaga po vsem videnem res ni bila vprašljiva. Le nekaj nevarnih trenutkov za domača vrata so igralci s Solnograškega uprizorili v začetku druge tretjine, vendar se tudi ob izenačenju in za hip preplahu med tivolskimi navijači niso prav dolgo veselili: že čez 31 sekund je vodilo spet domače moštvo.

Gal Koren je moral s soigralci močno garati za nove tri točke v alpski ligi. FOTO: Jože Suhadolnik
Gal Koren je moral s soigralci močno garati za nove tri točke v alpski ligi. FOTO: Jože Suhadolnik


Lepa Ulamčeva vrnitev


Pozneje prednosti ni več spuščalo iz rok, zdaj lahko z novo zmago samozavestno in tudi dovolj sproščeno pričakuje jutrišnjo preizkušnjo, ko bo v Tivoliju gostovala Cortina, v tej sezoni vsaj za razred boljše moštvo od sinočnjega tekmeca zmajev.

»Toda tudi takšno tekmo smo morali preživeti in jo uspešno skleniti,« se je dobro zavedal Olimpijin trener Gregor Polončič ter nadaljeval: »Močni smo v igri, ko niti ni lahko streti čvrste obrambe tekmeca. Seveda pa se zavedam, da v napadu še nismo dovolj zbrani, tudi v trenutkih številčne premoči moramo biti v prihodnje bolj natančni.«

Med tistimi, ki so bili še posebej veseli sinoči, pa je bil mladi ljubljanski napadalec Luka Ulamec. V poletni ligi je staknil poškodbo ledvenih vretenc, tokrat je igral prvič v sezoni na tekmi alpske lige in se pri priči vpisal med strelce.

»Vesel sem bil že ob spoznanju, da bom končno spet s soigralci na ledu, potem pa sem imel še srečo z golom ...« se mu je smejalo.

Pred zmaji bo tako v soboto (19.00) nova domača predstava s Cortino, po prostem četrtku pa Jeseničane čaka dvojček gostovanj na Predarlskem pri Bregenzerwaldu in Lustenauu.

Komentarji: