Orkani so se znesli nad Senatorji, srhljivka v Washingtonu

Arizona v drugi tekmi večera NHL po kazenskih strelih boljša od Washingtona.
Fotografija: Finski zvezdnik Sebastian Aho se je takole veselil svojega prvega gola za Carolino proti Ottawi. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Finski zvezdnik Sebastian Aho se je takole veselil svojega prvega gola za Carolino proti Ottawi. FOTO: Usa Today Sports

Ljubljana – V NHL so ponoči odigrali le dve tekmi. Medtem ko so hokejisti moštva Arizona Coyotes v gosteh po streljanju kazenskih strelov s 4:3 (1:0, 2:1, 0:2; 0:0) strli odpor predlanskih prvakov Washington Capitals, so igralci kluba Carolina Hurricanes doma kar z 8:2 (2:0, 3:1, 3:1) odpravili Ottawo Senators.

Za Orkane so ob Kanadčanu Warrenu Foegeleju, ki je gostitelje v vodstvo popeljal že v 44. sekundi tekme, in dvakratnem finskem strelcu Sebastianu Ahu (v 25. in 42. minuti) v polno zadeli še Čeh Martin Nečas (18.), Kanadčani Haydn Fleury (33.), Dougie Hamilton (37.) in Joel Edmundson (58.) ter Američan Ryan Dzingel (54.). Edina gola za Senatorje sta prispevala Ryanova rojaka Colin White (39.) in Brady Tkachuk (50.).


Kojoti vodili že s 3:0


V Washingtonu so Kojoti po zadetkih Američanov Claytona Kellerja (15.) in Christiana Fischerja (21.) ter Avstrijca Michaela Grabnerja (21.) vodili že s 3:0, vendar pa to ni bilo dovolj, da bi svojo barko mirno pripeljali do zmage. Potem ko so gostitelji po zaslugi golov Rusa Jevgenija Kuznjecova (29. in 43.) in Američana T. J. Oshieja izenačili izid in zmagovalca ni dal podaljšek, so o njem odločali kazenski streli.

Kuznjecov in T. J. Oshie, ki sta pred tem razveselila domače navijače, nista bila več natančna, Američana Nick Schmaltz in Conor Garland pač, tako da so se zmage na koncu veselili v moštvu iz Arizone.

 

Komentarji: